Назови свог оца.

21 априла, 2021

Кад те буде питао зашто га зовеш, реци му да си само хтела да му чујеш глас.

Још боље, захвали му се за оно давно поподне који је провео учећи те да промениш гуму на ауту. Реци му да сваки пут кад чујеш пренос утакмице на радију сетиш се свих лењих поподнева које сте провели заједно. Јасно му дај до знања да цениш све оне тешке разговоре када те је посео испред себе када ти је навише било потребно његово вођство. Реци му да га волиш и да си стварно срећна што је од свих очева на свету баш он твој.

Назови своју мајку.

Реци јој колико ти је значило што је била ту на сваком твом наступу и утакмици и родитељском састанку. Извини јој се за сваки пут кад си залупила врата испред ње. Увери је да знаш да све што је радила јесте било за тебе и у твом интересу, чак и кад је то њој сламало срце. Реци јој да коначно разумеш колико те воли јер исто осјетиш сваки пут кад погледаш сопствене бебе.

Нађи времена да посетиш баку и деду.

Покуцај на врата и екстра јако загрли баку док те буде позивала да уђеш. Обаспи комплиментима њено цвеће и када ти понуди и други кекс узми га уз осмех. Питај деду да ли је икад сазнао која му је оно реч недостајала у крижаљци и пажљиво слушај кад ти буду причали о томе кад си била мала. Обећај му да ћеш му покосити траву и да ћеш навијати за његов омиљени клуб следеће седмице.

Пошаљи брату поруку која почиње са: „Сећаш ли се онда кад смо…“. Допусти си да се изгубиш у успоменама на дане проведене у заједничком учењу и развијању под истим кровом.

Напиши сестри коментар на фотографију да је прелепа извана, али да је њена унутрашња љепота оно што стварно исијава. Питај је о њеном новом момку и кажи јој да је он сретан што је има.

Договори кафу са најбољом другарицом коју ниси дуго видела. Не само оно „хајде чујемо се за кафу“ или „могле смо се видети“ већ конкретан датум заокружен на календару трајним маркером.

А када завршите са свим тим стварима, лагано се ушуњајте у просторију у којој спавају ваше бебе и пољубите их једном, два пута, три пута у чело. Шапните им да их волите и застаните на вратима да их гледате само један тренутак дуже.

Урадите то све данас. Немојте чекати.

Сада, баш сада, ове секунде… То су све оне ствари које смо обећали онима које највише волимо. Понекад то заборавимо.

Ствар је у томе што у овом непредвидивом животу заиста, ЗАИСТА не можемо да си приуштимо да ишта узимамо здраво за готово.

Не могу вам рећи шта ће сутра донити, али могу вам обећати једну ствар.

Никада нећете пожалити што сте позвали свог тату.

Превела: Саша Лепер

Извор: Лоламагазин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама