Необичан осмомартовски поклон за учитељицу Ану

Да бити креативан није тешко, показали су родитељи првака једне основне школе у Љигу данас, поклонивши својој учитељици нешто другачије. Уместо ваучера за парфимерију или гардеробу, она је на свом столу затекла уплатницу. Иако сте можда помислили да су родитељи решили да са поклањања ваучера пређу на поклањање новца, то ипак није случај.

Наиме, на столу учитељице Ане Гошњић из љишке основне школе „Сава Керковић“ нашла се уплатница насловљена на Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Сакупљен новац су родитељи и ђаци, уместо да потроше на поклон за учитељицу, уплатили у хуманитарни фонд. Наравно, нису изостале ни ручно прављене честитке које су учитељицама и онако најдражи поклони.

– Родитељи су ослушкивали моје речи и знајући да не волим поклоне те врсте дошли на идеју да новац од ког би купили поклон дају у хуманитарне сврхе и то удружењу које је намењено деци која се боре са опаком болешћу – пише нам учитељица Ана.

Њени прваци, заједно са својим мамама и татама, изабрали су највећи поклон а пре свега положили испит људскости и хуманости. Браво децо и родитељи!

Аутор: Андријана Срећковић