“Није антифеминистички желети се заљубити, желети се удати, желети остати код куће, бити нежна, желети бити домаћица” – шта кажу коментари на адаптацију бајке Снежана и седам патуљака

Најновија бајка која добија играну адаптацију је омиљени класик Снежана и седам патуљака, а док су многи узбуђени због надолазећег филма који ће се појавити следеће године, глумица која глуми главни лик Рејчел Зеглер има нека мишљења о оригиналном филму – који је сада стар више од осам деценија.

Глумица (22) истакла је неке проблеме с радњом оригиналног филма из 1937. и назвала га је “језивим и воајерским”. У интервјуу за Екстра ТВ, Зеглер је открила да није велика обожаватељка оригиналне Дизнијеве принцезе нити принца (у новој адаптацији глуми га Ендрју Барнап), којег је чак назвала “уходом”.

“Оригинални цртани филм изашао је 1937. године, и врло је очито да је тако. Велики је фокус на њеној љубавној причи с типом који је дословно уходи. Чудно! Тако да овај пут то нисмо учинили. Имамо другачији приступ ономе за шта ће, сигурна сам, многи људи претпоставити да је љубавна прича само зато што имамо принца у филму”, рекла је Зеглер у интервјуу.

Додала је да би “све Ендрјуове сцене могле бити исечене, ко зна?“

„Више није 1937. Неће је спасити принц и неће сањати о правој љубави. Она сања о томе да постане вођа какав јој је њен покојни отац рекао да може бити ако буде неустрашива, поштена, храбра и искрена”, додала је глумица, а њени коментари разљутили су неке Дизнијеве обожаваоце.

Један обожавалац је на Твитеру поново објавио интервју с насловом: “Снежана је љубавна прича, али као и све. Дизни сада ствара нови филм који мора бити woke. Промените изворну причу што је више могуће како бисте утицали на надолазећу генерацију деце!”

Зеглер је напала и једна корисница ТикТока чији је видео до сада погледан више од 9,4 милиона пута. Спајајући видео с интервјуом, корисница Енџи је навела: “Није антифеминистички желети се заљубити, желети се удати, желети остати код куће, бити нежна, желети бити домаћица”.

“Ниједна од ових ствари вас не чини мање вредном као особа или жена. Критиковање Дизнијевих принцеза није феминистички. Није свака жена вођа. Не жели свака жена да буде вођа. Не жуди свака жена за моћи и то је у реду. Мислити да је жена мање вредна зато што се заљуби или зато што прихвата нечију помоћ уместо да сама решава своје проблеме није феминистички”, додала је.

Извор: index.hr