Nina Bulatović, mlada pravnica, rešila je da ponudi svoje vreme i pomoć svim majkama sa autističnom decom

25 februara, 2019

Ako ste danas zavirili na Fejsbuk ili Tviter, nije mogla da vam promakne objava jedne Novosađanke koja je privukla pažnju brojnih korisnika Interneta, a reč je o nesvakidašnjoj ponudi koja nam je pokazala da su svuda oko nas dobri ljudi, spremni da pomognu drugima, samo ih treba primetiti…


Internet ume da bude loše mesto, ali može da bude i sjajno – “daljinski” je u našim rukama… Da li ćemo da ga upotrebimo kao platformu da pomognemo drugima, steknemo prijatelje, saznamo lepe i korisne stvari, ponudimo nekom podršku i razumevanje, ili ćemo ga koristiti da iznosimo frustracije i “dangubimo”, samo od nas zavisi.

Nina Bulatović, mlada pravnica, rešila je da ponudi svoje vreme i pomoć svim majkama sa autističnom decom, objavivši to na jednoj grupi na Fejsbuku. Ovaj potez se ubrzo raširio, pa je za samo 24 sata Nina dobila gomilu poruka, a mnogi su poželeli i da se priključe njenoj humanoj ideji.

“Nisam mogla da zamislim da će moja objava izazvati toliko pažnje, čak sam je napisala u zatvorenoj grupi. Zatečena sam činjenicom da je moja ideja naošla na tako pozitivan odjek. Dobila sam pregršt poruka, neki su se javili samo da podrže i pohvale moju ideju, neke žene su želele da se priključe ovoj akciji, neki su me uputili na porodice sa autističnom decom i ukazali na to kome je pomoć neophodna”, objašnjava Nina za portal “Žena.rs”.

Nina ističe da je njena ideja proizvod onoga što je prošla kao majka prevremno rođenog deteta – boraveći po bolničkim čekaonicama često je bila svedok toga koliko su majke iscrpljene, umorne, istrošene…

“Teško je biti majka čak i onda kada je dete zdravo, a da ne govorim o izazovima majčinstva kada je reč o detetu sa smetnjama u razvoju. Mnogo sam puta videla borbu na licima tih žena, padanje onda kada to ne smeju da dopuste, umor, brigu koja nikad ne prestaje. To je problem koji okupira celu porodicu, dinamika i odnosi u takvim porodicama vrlo su složeni. Volela bih da akcentujem da ja nisam stručno lice, moj poriv da pomognem je ljudski, majčinski… I meni su ljudi pružali podršku i pomoć, i dalje to rade, ja znam koliko ponekad znači kada vam neko pričuva dete na sat, dva…”, kaže naša sagovornica i ističe da veruje da svako u sebi nosi i gaji emocije kao što su ljubav, solidarnost i saosećajnost.

S.P.

Izvor: Blic žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Nina Bulatović, mlada pravnica, rešila je da ponudi svoje vreme i pomoć svim majkama sa autističnom decom

  1. Goga kaže:

    Izvanredna žena! Prošla sličan put,sa blizancima…sada divni, zdravi dečaci,ali svaki dan njihovog podizanja i nege bio je veliki emotivni i fizički napor,bez garancije da će sve biti ok. Pomoć smo muž i ja imali samo ukoliko bi je platili,a i tada polovično i kratkotrajno. Ninina ideja za svaki poštovanje i pohvalu. Nisam u mogućnosti da joj se „ravnopravno“ pridružim,usled poslovnih i pre svega,kućnih obaveza,ali tim pre cenim ovaj gest.

  2. Božović Vladan kaže:

    Najbolji način da zaštitite decu od autizma, je, da ne pristanete da vam dete vakcinišu, pogotovo MMR vakcinom. Na žalost ova nasilnička država će vas, tada, strpati u zatvor kao najgoreg kriminalca, a ovi što tuku i ubijaju ljude po ulicama su ugledni članovi društva i šetaju slavodobitno po Beogradu, i ostalim gradovima Srbije. MMR vakcina direktno izaziva autizam kod određenog broja dece, i to zločinačko udruženje, zvano Svetska Zdravstvena Organizacija zna odlično, ali im ne pada na pamet da povuku vakcinu, jer MMR vakcina donosi multimilijardersku zaradu.
    Svako ko se usudi da kaže bilo šta protiv nasilne vakcinacije biva izložen najgorim uvredama i progonu od ove nenarodne vlasti i progonu ovih budaletina što su se primili da je vakcinacija sigurna i neškodljiva, tako da sam spreman da isto zadesi i mene.
    Vakcinaši, mogu samo jedno da vam poručim, vakcinišite svoju decu, ko vam brani, ali nemojte posle da se žalite ako vam dete postane autistično. Milijardu puta je veća verovatnoća da će vam dete biti autistično, nego da će dobiti neko zarazno oboljenje, a da će da umre od tog zaraznog oboljenje dodajte još milijardu puta.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama