Нина Булатовић, млада правница, решила је да понуди своје време и помоћ свим мајкама са аутистичном децом

25 фебруара, 2019

Ако сте данас завирили на Фејсбук или Твитер, није могла да вам промакне објава једне Новосађанке која је привукла пажњу бројних корисника Интернета, а реч је о несвакидашњој понуди која нам је показала да су свуда око нас добри људи, спремни да помогну другима, само их треба приметити…


Интернет уме да буде лоше место, али може да буде и сјајно – “даљински” је у нашим рукама… Да ли ћемо да га употребимо као платформу да помогнемо другима, стекнемо пријатеље, сазнамо лепе и корисне ствари, понудимо неком подршку и разумевање, или ћемо га користити да износимо фрустрације и “дангубимо”, само од нас зависи.

Нина Булатовић, млада правница, решила је да понуди своје време и помоћ свим мајкама са аутистичном децом, објавивши то на једној групи на Фејсбуку. Овај потез се убрзо раширио, па је за само 24 сата Нина добила гомилу порука, а многи су пожелели и да се прикључе њеној хуманој идеји.

“Нисам могла да замислим да ће моја објава изазвати толико пажње, чак сам је написала у затвореној групи. Затечена сам чињеницом да је моја идеја наошла на тако позитиван одјек. Добила сам прегршт порука, неки су се јавили само да подрже и похвале моју идеју, неке жене су желеле да се прикључе овој акцији, неки су ме упутили на породице са аутистичном децом и указали на то коме је помоћ неопходна”, објашњава Нина за портал “Жена.рс”.

Нина истиче да је њена идеја производ онога што је прошла као мајка превремно рођеног детета – боравећи по болничким чекаоницама често је била сведок тога колико су мајке исцрпљене, уморне, истрошене…

“Тешко је бити мајка чак и онда када је дете здраво, а да не говорим о изазовима мајчинства када је реч о детету са сметњама у развоју. Много сам пута видела борбу на лицима тих жена, падање онда када то не смеју да допусте, умор, бригу која никад не престаје. То је проблем који окупира целу породицу, динамика и односи у таквим породицама врло су сложени. Волела бих да акцентујем да ја нисам стручно лице, мој порив да помогнем је људски, мајчински… И мени су људи пружали подршку и помоћ, и даље то раде, ја знам колико понекад значи када вам неко причува дете на сат, два…”, каже наша саговорница и истиче да верује да свако у себи носи и гаји емоције као што су љубав, солидарност и саосећајност.

С.П.

Извор: Блиц жена

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Нина Булатовић, млада правница, решила је да понуди своје време и помоћ свим мајкама са аутистичном децом

  1. Goga каже:

    Izvanredna žena! Prošla sličan put,sa blizancima…sada divni, zdravi dečaci,ali svaki dan njihovog podizanja i nege bio je veliki emotivni i fizički napor,bez garancije da će sve biti ok. Pomoć smo muž i ja imali samo ukoliko bi je platili,a i tada polovično i kratkotrajno. Ninina ideja za svaki poštovanje i pohvalu. Nisam u mogućnosti da joj se „ravnopravno“ pridružim,usled poslovnih i pre svega,kućnih obaveza,ali tim pre cenim ovaj gest.

  2. Božović Vladan каже:

    Najbolji način da zaštitite decu od autizma, je, da ne pristanete da vam dete vakcinišu, pogotovo MMR vakcinom. Na žalost ova nasilnička država će vas, tada, strpati u zatvor kao najgoreg kriminalca, a ovi što tuku i ubijaju ljude po ulicama su ugledni članovi društva i šetaju slavodobitno po Beogradu, i ostalim gradovima Srbije. MMR vakcina direktno izaziva autizam kod određenog broja dece, i to zločinačko udruženje, zvano Svetska Zdravstvena Organizacija zna odlično, ali im ne pada na pamet da povuku vakcinu, jer MMR vakcina donosi multimilijardersku zaradu.
    Svako ko se usudi da kaže bilo šta protiv nasilne vakcinacije biva izložen najgorim uvredama i progonu od ove nenarodne vlasti i progonu ovih budaletina što su se primili da je vakcinacija sigurna i neškodljiva, tako da sam spreman da isto zadesi i mene.
    Vakcinaši, mogu samo jedno da vam poručim, vakcinišite svoju decu, ko vam brani, ali nemojte posle da se žalite ako vam dete postane autistično. Milijardu puta je veća verovatnoća da će vam dete biti autistično, nego da će dobiti neko zarazno oboljenje, a da će da umre od tog zaraznog oboljenje dodajte još milijardu puta.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама