Nova besplatna info-linija za roditelje počela sa radom

4 maja, 2016
U domu za nezbrinutu decu “Moša Pijade” danas je počela sa radom savetodavna Roditeljska linija, a mame i tate pozivom na besplatni telefonski broj 0800 007 000 mogu dobiti savete kako da reše brojne nedoumice vezane za roditeljstvo i vaspitavanje dece.
Linija će raditi od 17 do 20 sati, šest dana u nedelji, a zamišljena je kao pilot projekat koji će trajati dve godine, a nakon toga će se analizirati da li je opravdala očekivanja i u zavisnosti od toga videće se da li će preći u redovan servis.
Unicef je otvaranje linije pomogao sa 100.000 dolara, dok je Telekom obezbedio besplatnu liniju, softver i opremu.
“Linija za roditelje je dostupna svima, sada svako može da kaže svoj problem, da traži pomoć, rešenje. Ovo je jedan od servisa koji ćemo podržati, koji će život porodicama učiniti lakšim”, rekao je Vulin i dodao da država mora da se brine o porodici.
Direktor kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo kaže da je linija za roditelje besplatna i poverljiva, a da roditelji neće morati da se predstave kada pozovu.
U digitalnom svetu, kako kaže, teško je od baka i deka dobiti bilo kakav savet jer ni oni nemaju iskustva u toj oblasti.
U domu za nezbrinutu decu već deset godina radi SOS Dečja linija, gde dečaci i devojčice pozivom na broj 116111, mogu dobiti savete kako da reše problem vršnjačkog nasilja, kako da se uklope u društvo…
Prošle godine SOS Dečja linija imala je više od 14.000 poziva, a obučeni terapeuti koji primaju pozive kažu da najviše zovu deca uzrasta 12 do 14 godina.
Direktor centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić ukazao je da se nakon desetogodišnjeg iskustva sa SOS Dečjom linijom osetila potreba da se pokrene i roditeljska linija i da se nada da će nakon pilot projekta linija preći u redovan servis.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Nova besplatna info-linija za roditelje počela sa radom"

  1. Ljiljana kaže:

    Poštivanje
    Dali ovaj besplatan broj vrijedi samo za Srbiju ili vrijedi i za Republiku Srpsku(BIH)?Hvala !!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama