Магичне звезде и “Монстер бустер” – играчке за принцезе и хероје

12 децембра, 2019

Шта радите са децом када је овако хладно?

Ја не избегавам да их водим напоље кад је хладно, али чини ми се да већина родитеља ипак избегава. Паркићи су пусти, па и мојој деци брзо досади игра кад немају друштво. Задржимо се напољу сат или два, али шта онда? Ако дођемо кући, обично траже цртани филм. Пустим их да погледају пола сата, па се мало поиграју и онда креће негодовање кад дође време за спавање. 

Тј. овако је било негде до прошле зиме, када сам донела одлуку месеца. Ма шта месеца, одлуку године! Писали су Деда Мразу своје жеље. Син је хтео багер, ћерка Елзу. И мама је писала Деда Мразу. Хтела је нове чизме и једну друштвену игру за децу. Тачније, уређај који забавља, али и умирује децу кад дође време за спавање. Замислите играчку која уједно помаже деци да ослободе енергију нагомилану током дана, забаве се, а потом их умири и помогне да лакше утону у сан.

Е, такву сам замислила и пронашла је – Фоторама игра Магичне звезде. Има две функције: друштвена игра и ноћна лампа. Дете може да се игра само или са неким у друштву.

Уређај се састоји из 2 дела: жутог месеца и чаробног штапића као код правих вила. Када се месец укључи, он пројектује звезде на зидове собе. Дете у руци држи чаробни штапић којим “лови” звезде по зидовима и плафону. Тиме поништава, тј. сакупља звезде штапом. Када дете ухвати 3 звезде, прелази на следећи ниво игре, штапић светли новом бојом, а звезде на зиду почињу да трепере и нестају брже, тако да и хватање мора бити брже. Постоји 10 нивоа које дете треба да пређе, од „лаког“ до „тешког“. Прави је изазов да дете сакупи све звездице! Када оно ухвати и последњу звезду, вилински штап почиње да сија дугиним бојама и чује се посебна мелодија.

Ову игру може да игра и двоје или више деце тако што сарађују на истом задатку или се такмиче међу собом у брзини хватања звезда. 

Када дође време за спавање, месец може и да опусти. Он се тада подеси тако да свира умирујућу мелодију и пројектује звездано небо по зидовима собе. Мала вила која седи на месецу све време светли и „чува“ вашу децу тако да могу мирно да утону у сан.

Уређај се аутоматски искључује после 10 минута ако га подесите на „светла за лаку ноћ“ начин рада (Lullaby light mode). Намењен је за децу старости 5 и више година. Ево и како изгледa

А сад је време да поново пишемо Деда Мразу. А Оги је сад већ старији дечак који обожава да се затвори у ходник (који нема природног светла па у свако доба дана може себи да направи мрак) и ласерским оружјем лови замишљене вукове. И што је најчудније, после тога спава као беба, без иједног ружног сна. Зато се носим мишљу да га ове године, иако је можда премали, ипак обрадујем новом “друштвеном игром” млађом, али опаснијом сестром ових Магичних звездица које већ обожавају. Реч је о Monster Booster игрици. Заправо је то некакав специјални пиштољ који испушта светлосни сноп и пројектује четири “страшна” чудовишта. Чудовишта се хватају и увлаче у резервоар притиском на тастер за лов, а тако се допуњује и енергија пиштоља. Када ловац ухвати десет чудовишта, резервоар ће засветлети и чуће се звук победе.

Пошто се игра тешко може објаснити, остављамо линк за видео (чији је почетак много страшнији него сама игра, не дајте се уплашити)

Па, шта кажете, да ли је Monster Booster прави поклон за дечака који и овако сваког дана води борбу (додуше с вуковима) или бисте радије купили некакав аутић на батерије?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама