Нове наставне припреме Креативног центра за први разред

10 маја, 2018

У складу с новим програмом за 1. разред Креативни центар је припремио детаљно разрађене припреме за све предмете са уграђеним образовним стандардима и исходима, као и годишње и месечне оперативне планове.
Наставне припреме Креативног центра могу у великој мери да олакшају рад наставницима. Усаглашене су са питањима и задацима у уџбеницима Креативног центра и стварају добре услове да се настава прилагоди различитим могућностима ученика. Ове припреме упућују ученике на самосталан и креативан приступ учењу, подстичу критичко мишљење, истраживање и стварање. Све то у великој мери доприноси развоју маште и интелектуалних способности ученика.
Са овог линка www.kreativnicentar.rs можете преузети детаљне припреме за предмет Српски језик за први разред, за све часове у школској 2018/19, са уграђеним образовним стандардима и исходима.
Пример наставне припреме – Српски језик за први разред

Download (DOC, 227KB)


Детаљне припреме за предмете Математика за први разред и Свет око нас за први разред, за све часове у школској 2018/19, са уграђеним образовним стандардима и исходима биће ускоро постављене на сајт www.kreativnicentar.rs
Пример наставне припреме – Математика за први разред

Download (DOCX, 138KB)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Нове наставне припреме Креативног центра за први разред"

 1. B каже:

  Da li to naslov šalje poruku da smo dobili “Kreativni centar za prvi razred”? Iskreno, zašto da ne? Pored svog ovog cirkusa moglo bi i to da se desi. Možda bi to imalo i više smisla od ovoga što se događa.
  Sad malo na temu ovih “novotarija” za prvi i peti razred osnovne škole, prvi gimnazije i td., smišljenih od strane naših vrlih “reformatora”.
  Zašto urnišete učitelje i nastavnike? Zašto ih maltretirate i namećete im birokratske zahteve tipa “nije šija nego vrat”, samo zarad opravdavanja svog sopstvenog postojanja i “potrebe za vama bez kojih se ne može”.
  Postojao je obrazovni sistem, kvalitetniji i daleko bolji, pre izmišljanja kojekakvih “zavoda” i njihovih “centara”. Ovako, namnožena, stranački podobna birokratija, pod geslom “unapređivanja i razvoja” godinama već urušava obrazovni sistem u ovoj državi, uporno u njega unoseći kojekakve “suštinske izmene i reforme” koje nisu ništa drugo do mlaćenje prazne slame pojedinaca i grupa koje su sebe ustoličile i proglasile za one koji po sistemu “seminara i bodovanja” treba sebi da obezbede ekstra prihod i od obrazovnog sistema ovde stvore svoj poligon za biznis, dok sa druge strane, “ovčicama” koje sve to treba da sažvaću i progutaju nude bodove kao potvrdu “stručne usavršenosti” i “kompetentnosti”.
  Na sve to su se nadovezale izdavačke “kuće” u okviru kojih isti oni koji su navedeni u prethodnom delu teksta, zajedno sa “vlasnicima i uređivačkim odborima” izdavača koji po broju vode mrtvu trku sa brojem banaka u ovoj jadnoj državi, dodatno “inkasiraju” štancujući stalno “udžbenike” i “udžbenike” sve novije i novije, sve efikasnije i efikasnije, toliko da to ni papir ne može više da podnese pa ćemo preći sada na digitalozovana izdanja, jer se tu i brže i bolje može sve odigravati.
  Ima li kraja ovom cirkusu pod šatrom na kojoj velikim slovima piše “IZ ŠUPLJEG U PRAZNO”? Da ne ponavljam ovde činjenicu ko su “nosioci promena” – fikusi ministarstva prosvete i njegovih “organizacionih pipaka” na svim nivoima, koji decenijama već nešto kao “menjaju”.
  Pogledajte koliko samo imaju “pomoćnika”, “savetnika”, “pomoćnika pomoćnikovog pomoćnika zamenika savetnikovog zamenika”… Gotovo da ih je više nego nastavnika. I svi su “izvanredni” i “inovatori”. Od inovacija prosto ne možeš da prođeš, a da se ne sapleteš o neku.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама