Нови портал за наставнике – јединствена база провера знања

19 фебруара, 2021

У жељи да учитељима и наставницима олакша свакодневни посао који је у новонасталим околностима постао већи и компликованији него иначе, наш тим креираo је потпуно нови алат за израду провера знања, домаћих задатака, тестова. Реч је о апликацији https://provereznanja.rs/

Провере знања су на домаћем вебу јединствена локација, намењена учитељима, наставницима и деци, са једним циљем – да свима поједноставимо заједнички задатак савладавања градива и проверавања да ли су жељени исходи остварени.

На овој страници учитељи и наставници моћи ће да креирају контролне задатке и тестове за своје ђаке, да користе оне провере које су направиле њихове колега, да заједнички стварају базу која ће им битно олакшати рад. Тестови на сајту могу се користити за:

  • вежбање и самопроцену знања код ученика
  • наставницима могу служити као контролне провере
  • домаћи задаци.

Провере знања креиране на нашем сајту смештаће се одмах у јавно доступну базу коју ће сви моћи да користе – други наставници да их шаљу својим ученицима, као вежбу, контролни задатак или домаћи задатак, а ђаци да кроз њих утврђују знање. Можете их слати коришћењем било ког канала комуникације – мејл, Вајбер, Фејзбук или друге групе или слањем у Гугл учионицу.

“Сваки наставник-корисник сајта, најпре се мора регистровати, а потом може слободно креирати тестове за своје (и остале) ђаке. Ученик, који решава тест, по завршетку уноси мејл наставника коме одмах стижу резултати. Или, ако је дошао само да вежба, може једноставно да погледа свој резултат и види колики је добро савладао одређено градиво” – каже Нада Шакић, професор разредне наставе и уредник Провера знања.

Такође, пре самог теста могуће је окачити видео са лекцијом, презентацију или било који документ који садржи објашњену наставну јединицу. На тај начин, слањем једног линка, наставник је ученику проследио и лекцију и вежбање или проверу.

Портал Провере знања један је од начина да наставници који имају своје YouTube канале то што раде промовишу кроз квизове, постављањем видео-снимака чија ће се видљивост и прегледи на овај начин знатно повећати.

Сама апликација је веома једноставна за коришћење и има низ предности и бројне могућности као што је додавање питања отвореног или затвореног типа, израда провера знања са већим бројем питања, уз опцију да систем бира само одређени број, па тако на истом линку, ученици сваким кликом добију другачију проверу.  а да бисте их упознали, предлажемо да са сајта https://provereznanja.rs/  преузмете упутство за израду тестова као и да погледате страницу О нама.

Верујемо да ћете уживати у изради провера знања на нашем сајту, а наш тим биће ту да вам помогне и одговори на свако питање које нам стигне на office@zelenaucionica.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама