Novi portal za nastavnike – jedinstvena baza provera znanja

19 februara, 2021

U želji da učiteljima i nastavnicima olakša svakodnevni posao koji je u novonastalim okolnostima postao veći i komplikovaniji nego inače, naš tim kreirao je potpuno novi alat za izradu provera znanja, domaćih zadataka, testova. Reč je o aplikaciji https://provereznanja.rs/

Provere znanja su na domaćem vebu jedinstvena lokacija, namenjena učiteljima, nastavnicima i deci, sa jednim ciljem – da svima pojednostavimo zajednički zadatak savladavanja gradiva i proveravanja da li su željeni ishodi ostvareni.

Na ovoj stranici učitelji i nastavnici moći će da kreiraju kontrolne zadatke i testove za svoje đake, da koriste one provere koje su napravile njihove kolega, da zajednički stvaraju bazu koja će im bitno olakšati rad. Testovi na sajtu mogu se koristiti za:

  • vežbanje i samoprocenu znanja kod učenika
  • nastavnicima mogu služiti kao kontrolne provere
  • domaći zadaci.

Provere znanja kreirane na našem sajtu smeštaće se odmah u javno dostupnu bazu koju će svi moći da koriste – drugi nastavnici da ih šalju svojim učenicima, kao vežbu, kontrolni zadatak ili domaći zadatak, a đaci da kroz njih utvrđuju znanje. Možete ih slati korišćenjem bilo kog kanala komunikacije – mejl, Vajber, Fejzbuk ili druge grupe ili slanjem u Gugl učionicu.

“Svaki nastavnik-korisnik sajta, najpre se mora registrovati, a potom može slobodno kreirati testove za svoje (i ostale) đake. Učenik, koji rešava test, po završetku unosi mejl nastavnika kome odmah stižu rezultati. Ili, ako je došao samo da vežba, može jednostavno da pogleda svoj rezultat i vidi koliki je dobro savladao određeno gradivo” – kaže Nada Šakić, profesor razredne nastave i urednik Provera znanja.

Takođe, pre samog testa moguće je okačiti video sa lekcijom, prezentaciju ili bilo koji dokument koji sadrži objašnjenu nastavnu jedinicu. Na taj način, slanjem jednog linka, nastavnik je učeniku prosledio i lekciju i vežbanje ili proveru.

Portal Provere znanja jedan je od načina da nastavnici koji imaju svoje YouTube kanale to što rade promovišu kroz kvizove, postavljanjem video-snimaka čija će se vidljivost i pregledi na ovaj način znatno povećati.

Sama aplikacija je veoma jednostavna za korišćenje i ima niz prednosti i brojne mogućnosti kao što je dodavanje pitanja otvorenog ili zatvorenog tipa, izrada provera znanja sa većim brojem pitanja, uz opciju da sistem bira samo određeni broj, pa tako na istom linku, učenici svakim klikom dobiju drugačiju proveru.  a da biste ih upoznali, predlažemo da sa sajta https://provereznanja.rs/  preuzmete uputstvo za izradu testova kao i da pogledate stranicu O nama.

Verujemo da ćete uživati u izradi provera znanja na našem sajtu, a naš tim biće tu da vam pomogne i odgovori na svako pitanje koje nam stigne na office@zelenaucionica.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama