Нови случај насиља у школи, осмаку одстрањена слезина. Отац дечака: “Поднећу кривичну пријаву против виновника и надлежних у школи”

22 новембра, 2022

Још један случај вршњачког насиља забележен је јуче после подне у Суботици. Између два часа, тројица ученика осмог разреда Oсновне школе “Соња Маринковић” напала су вршњака из другог одељења, пише РТС. Један од учесника сукоба је оборио дечака с леђа, а због незгодног пада 13-годишњаку је у суботичкој болници одстрањена слезина.

Отац повређеног ђака је најавио кривичне пријаве против виновника недела и надлежних у школи “Соња Маринковић” због неадекватног реаговања у овом и претходно пријављеним случајевима, као и исписивање нападнутог сина и кћерке из те школе.

Истиче да је његов син сада добро, на одељењу интензивне неге је на опоравку, а пребациће га касније на Дечју хирургију.

У образовној установи истичу да су поступили по протоколу за случај вршњачког насиља.

Директор Oсновне школе “Соња Маринковић” Пајица Башић каже да је обављен разговор са родитељима нападнутог дечака и сугерисано да одведу дете код доктора.

“Он се најпре није жалио на велике болове, рекао је да га боли нешто, видели смо, причали с њим, он је био у стабилном стању”, рекао је директор.

“Јуче смо током дана одржали разговор са децом која су била учесници свега тога, а данас у присуству родитеља које смо истог момента позвали и тако с децом обавили поново разговор и то све прибележили”, додаје Башић.

Додаје и да је Тим за борбу против насиља одржао састанак и утврдио да је ово трећи ниво насиља.

“Обавестили смо све надлежне институције које су задужене за то – полицију, школску управу, Министарство просвете и даље радимо по свим протоколима Министарства. Мени је јако жао што се ово десило детету”, поручује директор школе.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама