Od 11. maja vrtić plaćaju svi (i deca koja neće ići)

5 maja, 2020

Vrtići počinju da rade sledeće nedelje, pa će od tada početi i naplata boravka u obdaništu, uz subvencije Grada, potvrdio je za “Večernje novosti” Goran Vesić.

Kako piše list, obračun teče od 11. maja.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, naplata vrtića nastaviće se po ranijem sistemu, odnosno uz subvenciju iz gradske kase, u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene, kako za državne, tako i za privatne vrtiće.

“Za mališane koji ne budu krenuli od 11. vrtić će se naplaćivati, kao i kada u normalnim okolnostima ne dolaze u obdanište, odnosno 50 odsto od subvencionisane cene, dok će za decu koja krenu u obdanište roditelji plaćati 5.590 dinara”, naveo je Vesić.

U “prvom krugu” krenuće 13.535 dece, koliko je prijavljenih. Ali, kako se roditelji budu vraćali na posao i situacija postepeno bude normalizovala, taj broj će se povećavati.

“Katanac” na vrtiće stavljen je 16. marta, kada je doneta i odluka da se roditeljima ne naplaćuju računi dok predškolske ustanove budu zatvorene i traje vanredno stanje.

U državne predškolske ustanove upisano je oko 58.000 mališana, dok je u privatnim vrtićima oko 20.000 dece, kojima se iz gradske kase dotira boravak u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene u državnim vrtićima koja iznosi 27.952, tako da na ime subvencija Grad uplaćuje 22.361 dinar po detetu.

Uplatnice za period od 11. maja, stići će roditeljima u junu mesecu, piše list, preneo je B92.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Od 11. maja vrtić plaćaju svi (i deca koja neće ići)

  1. Sanja kaže:

    A šta se dešava sa refundacijom novca od 16. do 31. marta? Ko treba da refundira taj novac roditeljima?

  2. Bojana kaže:

    BRUKA I SRAMOTA!!! Kome se obratiti za ovakvu glupost?! Da li su uopste razmislili o logicnosti svega ovoga?! Znaci kazna za nas koji bismo zeleli da decu sacuvamo jos malo pa nam naplacuju kao da smo otisli na letovanje? U martu platila za 2 deteta 54.000 dinara a vratili 20.000! Znaci 34.000 dinara za 10 dana?! Pa ko to moze i zeli da finansira?! Znaci uzeli ste nase pare i kaznili nas kao da smo mi odlucili da se zatvore vrtici u uvede vanredno stanje! BRUKA I SRAMOTA! I posle kao poklanjate ljudima po 100€?! Pa bas vam hvala! Fuj

  3. A kaže:

    Sta je sa placenim racunom za vrtic za mart pri cemu od 15og u mesecu vrtic nije radio? Da li se placena druga polovina marta moze prebaciti za boravak dece u maju?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama