Od bronzanog tena MNOGO je važnija zdrava, negovana i zaštićena koža

9 avgusta, 2023

Da li ste znali da dok uživate u sunčanju, vaša koža upija ne samo boju, već i nevidljive opasnosti?

Foto: Stefan Jovanović

Kada se prepustimo sunčevim zracima, naša koža postepeno dobija prelep bronzani ton, zahvaljujući melaninu koji prirodno stvaramo. To je kao da priroda pokreće svoj mehanizam odbrane, omogućavajući nam da osetimo toplinu i svetlost sunca. Međutim, kao i u svakom procesu, postoje granice. Melanin, iako dragocen, nije neprobojni superheroj koji nas može u potpunosti zaštititi od UV zračenja.

To je naročito važno kada govorimo o deci, jer koža od prvog dana pamti kako se ophodimo prema njoj i daleko je osetljivija kod dece, nego kod odraslih. Vrlo je važno da deci usadimo dragocene navike, savesnost i odgovornost prema zdravlju, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da svaki njihov trenutak na suncu, bude ispunjen osmehom i bezbrižnošću, jer je njihova koža u sigurnim rukama Sebamed zaštite.

Upravo zato je Sebamed, jedan od vodećih svetskih brendova medicinske kozmetike, nedavno organizovao pravu malu oazu edukacije i zabave na Adi Ciganliji kako bi posetioce najpopularnijeg beogradskog kupališta informisao o pravilnoj nezi i zaštiti kože od štetnog zračenja.

Foto: Stefan Jovanović

Da li znate šta je pH vrednost kože i koja je njena optimalna vrednost? Da li ste znali i da je pronalazač prvog sindeta pH 5.5 koji čuva pH kože Heinz Maurer ujedno i osnivač nemačkog brenda Sebamed?

Zahvaljujući interaktivnom i kreativnom druženju, u atmosferi ispunjenoj pozitivnom energijom, događaj “Sebamed druženje na Adi” doneo je pregršt informacija i saveta o očuvanju zdrave pH 5,5 vrednosti kao i načinima da boravak na suncu naših najdražih učinimo bezbednim uz Sebamed pH 5,5 zaštitu.

Posebnu pažnju privukli su stručnjaci Sebameda koji su bili vrlo otvoreni za sva pitanja i nedoumice, a kroz dragocene savete, sve zainteresovane edukovali kako da pravilno zaštite i neguju kožu pre i posle sunčanja. Bila je to ujedno i prilika da zainteresovani testiraju pH vrednost kože i saznaju kako da uz preplanuli ten, očuvaju zdrav i negovan izgled.

Osim edukativnog, događaj je imao i zabavni karakter. Posetioci Ade bili su u prilici da učestvuju u radionicama i anketama i tom prilikom osvoje zanimljive i pre svega korisne nagrade – od peškira za lice, do ID kartica za kofere, reflektornih rančeva, kačketa i originalnih Sebamed proizvoda i uzoraka Sebameda. Za najmlađe je pripremljena i likovna radionica, a mali umetnici uživali su u kreativnom crtanju koje im je donelo i pregršt nagrada iz Sebamed portfolija namenjenog najmlađima.

Sebamed proizvodi 98% apsorbuju UVA zrake i sadrže SPF 30, 50 i 50+ dostupnih u obliku krema, losiona i spreja, za decu i odrasle. Kompanija Nelt, jedna od najvećih distributera u zemlji i regionu, pobrinula se da ovi vrhunski proizvodi pronađu put do svih kojima je zdravlje na prvom mestu.

Za više informacija o Sebamed proizvodima i nezi kože, posetite www.sebamed.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama