Одржан протест родитеља у дворишту школе ОШ “Ђура Јакшић”, реаговало и Министарство просвете

21 априла, 2023

У дворишту ОШ „Ђура Јакшић“ на Канаревом брду одржан је протест родитеља који су негодовали због тога што је у просторијама ове школе сниман спот групе „Црни Церак“, у оквиру ког је у посети школи био и осуђивани криминалац и звезда ријалитија Кристијан Голубовић.

Foto: Opština Rakovica

Након састанка су родитељи за Н1 рекли да се директорка бранила наводима да није знала да ће се Кристијан Голубовић појавити у просторијама школе, као и да није имала информације о каквој се музичкој групи ради.

Према речима родитеља, директорка је на савету рекла да су се деца веома обрадовала када су видела Кристијана Голубовића, као и да су ученици обожаваоци Црног Церака.

Родитељи деце нису желели да стану пред камере Н1 ТВ, јер се плаше да би то могло лоше да се одрази по њихову децу.

Министарство просвете: Учионица није место за непримерен речник

Поводом догађаја у ОШ “Ђура Јакшић” у Раковици Министарство просвете затражило је јуче од просветне инспекције да хитно изврши надзор, након сазнања да је у тој школи сниман спот у коме учествује Кристијан Голубовић.

– Иако органи школе имају право да аутономно доносе одлуке о коришћењу школског простора, Министарство просвете осуђује сваку злоупотребу школског простора, јер је школа место где се стичу знања и учи о друштвеним вредностима. Учионица није место где се користи непримерен речник и омаловажавање. Школе и све активности које школе реализују у оквиру образовно -васпитног процеса и ваннаставних активности, су дуже да негују и развијају вредности поштовања, толеранције, емпатије, ненасилне комуникације. Запослени су у обавези да креирају подстицајно и безбедно окружење за неометан раст и развој сваког детета. – наводи се у саопштењу Министарства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Одржан протест родитеља у дворишту школе ОШ “Ђура Јакшић”, реаговало и Министарство просвете

  1. Мина каже:

    Директорка сама да поднесе оставку, ово што сада покушава да се “опере”, не важи.Није ли на Савету бранила овај срамни поступак тиме да су се деца обрадовала, можда и она, да су момци били културни и тихи.Паметном доста, а мислим да је и Министарству доста, па да покрене поступак суспензије.

  2. Ksudija каже:

    Pročitajte malo o sudskoj i zakonskoj rehabilitaciji i šta ona znači. Možda ipak neko spinuje baš kao i ovi na vlasti.

  3. Velja каже:

    Znaci ko je osudjivan ne moze da udje i skolu. Koliko je roditelja koji su bili osudjivani i bili u zatvor i dolaze u skolu. Ovde je sve u redu ali neki moraju da prave problem gde ga nema.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама