Oko 400.000 zaposlenih u vrtićima i školama dobiće vaučer od 6.000 dinara, najavio je gradonačelnik Beograda

29 septembra, 2022

Oko 400.000 roditelja i zaposlenih u beogradskim vrtićima i školama dobiće za novogodišnje praznike vaučere od po 6.000 dinara za kupovinu sportske opreme, školskog pribora te stvari za bebe – odlučeno je, između ostalog, na jučerašnjoj maratonskoj sednici Gradske skupštine.

Grad je od juče bogatiji za dva nova preduzeća – JKP “Naplata prevozne usluge” i “Beogradski park”, a rebalansom je utvrđeno da je u prestoničkoj kasi više nego što je bilo planirano, čak 173,4 milijarde dinara.

Odluke koje su juče donete Šapić naziva “istorijskim” za grad Beograd, te da je jučerašnja sednica prekretnica u funkcionisanju prestonice. On veruje da kada ove odredbe zažive, naš glavni grad više neće biti isti, a da će njegovi stanovnici biti privilegovani građani u ovom delu Evrope.

Na pitanje gde je nađen novac za rebalans budžeta, Šapić je rekao da su ga “iskopali” iz nepotrebnih troškova u gradskim preduzećima i sekretarijatima.

– Nastojali smo da maksimalno “skrešemo” troškove, da ih racionalizujemo i da nađemo novac za stvari koje su bile neophodne, kao što je plaćanje nafte koju niko iz GSP nije platio do vaučera za decu i zaposlene u prosveti. Postojali su razni troškovi poput konsultantskih usluga, paušalnih ugovora sa advokatskim kancelarijama, ozonjavanje autobusa GSP za šta i danas ne znam šta to tačno znači.

Ceo tekst: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Oko 400.000 zaposlenih u vrtićima i školama dobiće vaučer od 6.000 dinara, najavio je gradonačelnik Beograda

  1. Nena kaže:

    A gde je za decu iz unutrasnjosti

  2. Kiro kaže:

    Bruka i sramota 6 hiljada,pa sto su oni migranti da im dajes 6 hiljada. Vrtici i skole najbitnije ustanove u Srbiji za omladinu,decu…Umesto da imaju dobre plate nasi profesori,nastavnici,vaspitačice primaju socijalne plate. Drzava u kojoj cveta kriminal,korupcija,stranacko zaposljavanje,gde vecina zivi ma rubu egzistencije i guraju glavu u kontejner,prodaju polovne stvari po buvljacima. Volim svoju lepu Srbiju ali posle smrti Tita smo otisli u propast i to u veliku provaliju gde nazalost tonemo sve dublje i dublje. Nekada je Amerika i Evropa mogla da nam zavidi.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama