Отац дечака ком је због напада у школи извађена слезина: Осам година мој син трпи насиље и – нико ништа

23 новембра, 2022

Јуче је медије обишла вест о новом, застрашујућем случају вршњачког насиља, где је један осмак завршио на операционом столу, са извађеном слезином, због напада који је од вршњака доживео.

Отац је погледао видео-записе које поседује школа и случај пријавио полицији. За Курир, он је рекао да ће тужити насилнике, њихове родитеља, али и управу школе, која је, каже, годинама жмурила на вршњачко насиље.

– У понедељак око 16 часова позвали су ме из школе и рекли да је мој син пао. Рекао ми је да га боли стомак с леве стране, испод ребара. Није знао како је пао, погледали смо снимке камера. Видео сам кошкање, гурање и ударање мог детета од стране групе ученика. С леђа га је напао крупнији дечак, који је висок 185 центиметара, а мој син је ситнији и лакши од њега 30 килограма! При паду је рука мог детета била испод тела и њом је нагњечио ребра, тако је дошло до руптуре слезине – каже отац и додаје да је дете због сумњивог бола одвео у Општу болницу у Суботици где је хитно оперисан.

– Тужићу све који су дозволили да до овога дође. Осам година скрећем пажњу на насиље које моје дете трпи и нико ништа! – тврди огорчени отац за Курир и објашњава да је од синовљевог првог разреда упозоравао учитељицу да дете долази кући плачући и да је изложен разним врстама насиља.

– Бацали су му ужину кроз прозор, ломили наочаре. Упозоравао сам учитељицу, одељенског старешину, говорили су да ће се проблем решити. Зар је морало да се деси овако нешто? Рекли су да сада поступају по протоколу, а ја кажем да је сада касно да било шта раде кад нису радили на време. На снимку се јасно види да је дечак који је повредио мог сина то свесно урадио. – каже отац и додаје да се његов син у ту школу не враћа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Отац дечака ком је због напада у школи извађена слезина: Осам година мој син трпи насиље и – нико ништа

  1. блаф каже:

    Ма то су урадила мамина и татина “хиперактивна деца”! Њима се мора опростити, а и школи кер мора да их подржава! Па није ово време Тита да буду прогањани ни они ни родитељи, ово је време “демократије”! Ко, у “демократији” сме да спутава “хиперактивну децу”, па и нови закон је на њиховој страни??!

  2. Mama каже:

    Iskreno, ne postoji dragi oce podrska na ovako nesto, nakon zlostavljanja do 4 razreda mi smo digli ruku od skole jer OD RAZGOVORA NISAM DOBILA POMOC. 8 godina je mnogo. Ja vise nisam cekala ni dan. Prebacen u drugu skolu. Presrecan

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама