Otvoren konkurs za najbolje edukatore Srbije

11 maja, 2018

Šta jednog nastavnika čini izuzetnim? Šta danas uopšte znači biti najbolji nastavnik i šta je adekvatno znanje? Kakvi su to nastavnici koje učenici pamte i koji su ih možda inspirisali da se u životu bave svojom sadašnjom profesijom? Koliko je nastavnički poziv važan za pravilno odrastanje novih generacija i zdravo društvo? Da li ga dovoljno uvažavamo i podržavamo?

Udruženje „Živojin Mišić“ pokrenulo je 2014. godine projekat „Najbolji edukatori Srbije“, sa željom da istakne ugledne primere naše prosvete. Učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni tokom četiri godine realizacije ovog projekta se odlikuju inovativnošću, posvećenošću, aktivizmom, spremnošću da uče, da se usavršavaju i prilagođavaju modernim potrebama obrazovanja, da primenjuju nove metode i sredstva u nastavi, da učenike uče kako da primenjuju znanje i tako ih pripremaju za savremene zahteve tržišta rada. Oni su pokretači pozitivnih promena u svojoj okolini, pioniri napretka i postizanja natprosečnih rezultata i kao takve slobodno ih možemo nazvati i preduzetnicima u svom poslu.
Za četiri godine realizacije ovog projekta nagrađeno je ukupno 59 najboljih, koji dolaze iz mesta širom Srbije, iz gradskih i seoskih škola.
Sada je u toku peti po redu konkurs za Najbolje edukatore u Srbiji.
U cilju unapređenja konkursa, i ovogodišnja prijava će se sastojati iz dva dela. Prvi deo prijave vrši se isključivo preko sajta Udruženja, (zivojinmisic.rs), a kandidate mogu prijaviti učenici, njihovi roditelji, kolege, nastavnici, direktori škola ili neko ko ima uvid u rad nastavnika. Na osnovu ove prijave, izvršiće se prvi krug selekcije kandidata.
Kanidati koji prođu prvi krug selekcije, biće kontaktirani imejlom kako bi im organizatori poslali drugi deo prijave, koji bi pokazao i profesionalni razvoj kandidata i pružio dodatne informacije.
Na osnovu obe prijave i intervjua sa kandidatima, komisija će izabrati do 10 učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.
Prijave će biti otvorene do 1. jula, a imena nagrađenih objavićemo krajem godine. Svaki nagrađeni edukator dobiće ličnu nagradu od 40.000 rsd, kao i 100.000 rsd koje može da uloži u projekte sa decom i unapređenje nastave.
Ukoliko i vi poznajete učitelja ili učiteljicu, nastavnika ili nastavnicu, profesora ili profesorku za koga smatrate da je najbolji u svom poslu, ovaj projekat je pravo mesto da to i kažete! Istaknuti, inovativni, motivisani, jedinstveni i drugačiji nastavnici su nastavnici kakve tražimo.
Ne propustite da prijavite te fenomenalne ljude, i pomozite nam da pronađemo najbolje nastavnike koje Srbija ima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Otvoren konkurs za najbolje edukatore Srbije"

  1. Sanja kaže:

    Kriterijum?
    Naši”poslušne ulizice ili uvle…i”

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama