Отворен конкурс за најбоље едукаторе Србије

11 маја, 2018

Шта једног наставника чини изузетним? Шта данас уопште значи бити најбољи наставник и шта је адекватно знање? Какви су то наставници које ученици памте и који су их можда инспирисали да се у животу баве својом садашњом професијом? Колико је наставнички позив важан за правилно одрастање нових генерација и здраво друштво? Да ли га довољно уважавамо и подржавамо?

Удружење „Живојин Мишић“ покренуло је 2014. године пројекат „Најбољи едукатори Србије“, са жељом да истакне угледне примере наше просвете. Учитељи и наставници основних и средњих школа који су награђени током четири године реализације овог пројекта се одликују иновативношћу, посвећеношћу, активизмом, спремношћу да уче, да се усавршавају и прилагођавају модерним потребама образовања, да примењују нове методе и средства у настави, да ученике уче како да примењују знање и тако их припремају за савремене захтеве тржишта рада. Они су покретачи позитивних промена у својој околини, пионири напретка и постизања натпросечних резултата и као такве слободно их можемо назвати и предузетницима у свом послу.
За четири године реализације овог пројекта награђено је укупно 59 најбољих, који долазе из места широм Србије, из градских и сеоских школа.
Сада је у току пети по реду конкурс за Најбоље едукаторе у Србији.
У циљу унапређења конкурса, и овогодишња пријава ће се састојати из два дела. Први део пријаве врши се искључиво преко сајта Удружења, (zivojinmisic.rs), а кандидате могу пријавити ученици, њихови родитељи, колеге, наставници, директори школа или неко ко има увид у рад наставника. На основу ове пријаве, извршиће се први круг селекције кандидата.
Канидати који прођу први круг селекције, биће контактирани имејлом како би им организатори послали други део пријаве, који би показао и професионални развој кандидата и пружио додатне информације.
На основу обе пријаве и интервјуа са кандидатима, комисија ће изабрати до 10 учитеља и наставника основних и средњих школа у Србији.
Пријаве ће бити отворене до 1. јула, а имена награђених објавићемо крајем године. Сваки награђени едукатор добиће личну награду од 40.000 рсд, као и 100.000 рсд које може да уложи у пројекте са децом и унапређење наставе.
Уколико и ви познајете учитеља или учитељицу, наставника или наставницу, професора или професорку за кога сматрате да је најбољи у свом послу, овај пројекат је право место да то и кажете! Истакнути, иновативни, мотивисани, јединствени и другачији наставници су наставници какве тражимо.
Не пропустите да пријавите те феноменалне људе, и помозите нам да пронађемо најбоље наставнике које Србија има!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Отворен конкурс за најбоље едукаторе Србије"

  1. Sanja каже:

    Kriterijum?
    Naši”poslušne ulizice ili uvle…i”

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама