Отворена линија подршке мамама: Маме, нисте саме! Позовите 060/339-3390 за подршку

8 децембра, 2021

МамаСОС телефонска линија за подршку мамама почиње да ради 15. 12. 2021. Линију је покренуо Центар за маме, организација која се већ скоро деценију залаже за права мама.

МамаСОС ће мамама из целе земље омогућити да их неко саслуша, да са неким поразговарају о томе како се осећају и дати им прилику да поделе своје бриге, недоумице и проблеме. Волонтерке саветнице које су обучене за разговор на линији пружиће мамама емотивну подршку, саосећање и разумевање, што је по истраживањима Центра за маме једна од највећих потреба мама у Србији.

„Ово је прва линија за подршку мамама која је икада покренута у нашој земљи. Маме су најчешће те које пружају подршку другима, а линија МамаСОС је ту да пружи подршку њима,” изјавила је поводом покретања линије директорка Центра за маме Јована Ружичић.

Телефонска линија биће доступна мамама из целе Србије, за почетак, сваким радним даном од 9 до 15 часова позивањем броја 060/339-3390. Линија је намењена мамама деце свих узраста, а детаљи разговора, као и сви подаци које мама подели током разговора, остају поверљиви. Услуге МамаСОС телефонске линије за подршку мамама су бесплатне.

МамаСОС ће бити подршка мамама увек, а посебно је значајна подршка коју ће пружати мамама током пандемије. „Мама, како си? Истраживање о утицају пандемије КОВИД-19 на маме” које је Центар за маме спровео ове године показало је да се преко 70% мама током пандемије осећало понекад или често усамљено, а тек трећина мама оценило је своје психичко стање за време пандемије као добро.

Пројекат МамаСОС је препознат и подржан у оквиру програма друштвене одговорности „Свет какав желиш“ који спроводи компанија А1 Србија, пружајући менторство и финансијску помоћ иницијативама на подручју јавног здравља, образовања и екологије. Произведени садржај и ставови изречени у оквиру пројекта су искључива одговорност спроводиоца пројекта.

Увек је боље и увек си боље кад има ко да те саслуша. А када је мами боље и добро, свима нам је.

Маме, нисте саме!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама