Ово је заједничко веома интелигентним људима

1 августа, 2016

 
Висок ниво интелигенције се очигледно манифестује се на различите начине, односно са собом доноси одређене особине – који су заједничке свим изузетно паметним људима.
Управо се по ових осам особина могу препознати људи са веома високим степеном интелигенције, а ево и о чему је реч:
Знају шта не знају
Високо интелигентни људи немају проблем са тим да признају да нешто не знају – и тачно могу да одреде шта је то.
Стална радозналост
Чињеница да нешто не знају њих не брине, али им не да мира. Управо зато су они увек радознали у увек желе да сазнају нешто ново, нешто ново науче, схвате, разумеју…
Отвореност ума
Људи који имају висок ниво интелигенције немају обичај да друге људе осуђују, немају предрасуде и не верују стереотипима – њихов ум је отворен за промишљање о свету који их окружује и доживљавају га на себи својствен и потпуно индивидуалан начин.
Лако прилагођавање
Показало се да веома интелигентни људи имају способност да се лакше прилагођавају, па то управо и раде увек када сматрају да би измена у њиховом понашању могла да им помогне да се лакше носе са околином.
Самоћа и самосталност
Високо интелигентни људи немају проблем ни са тим да буду сами, чак и веома уживају у томе, често више него да су у друштву више људи. Они су такође и веома самостални – па им често ни за “разговор” није потребна друга особа.
Самоконтрола
Као што им често није потребно друшто да би се забавили и да им не би било досадно, тако им нису потребне ни “стеге” и ограничења из спољњег света, јер је њихова самоконтрола на високом ниву.
Емпатија
Људи који имају висок степен интелигенције, у овом случају емоционалне интелигенције, одликују се способношћу да саосећају са другима јер су заинтересовани за разговор са другим људима.
Изражен смисао за хумор
Једна од најочигледнијих особина која је заједничка углавном свим особама са високим степеном интелигенције јесте и смисао за хумор.
 
Извор: edukacija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама