Pažnja: Povlače se pojedine serije Cipiripi krema, pronađena guma

8 novembra, 2017

Kompanija Nestlé Adriatic izdala je zvanično saopštenje o odluci o dobrovoljnom povlačenju postojećih serija i formata Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanil svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine sa tržišta Srbije.
Ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u  Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018.
Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti i o tome smo odmah obavestili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta.
„Kao odgovorna kompanija, želimo da osiguramo da svi proizvodi na tržištu budu u skladu sa visokim Nestlé standardima kvaliteta. Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti.” – kažu iz kompanije.
Sve navedeno se ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.
Za dodatna pitanja o Cipiripi kremovima, kontaktirajte nas besplatno na 0800 000 100, radnim danima od 8:30 do 16:30 časova.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Pažnja: Povlače se pojedine serije Cipiripi krema, pronađena guma"

  1. AK kaže:

    Guma je tu najmanji problem,sam sastav tih proizvoda je problematičan.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama