Педијатри траже одлагање почетка другог полугодишта или онлајн наставу

17 јануара, 2022

“С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију и карактеристике омикрон соја који се много брже шири и у већој мери него претходни сојеви захвата и децу, Удружење педијатара Србије препоручује да се полазак у школу на класичан начин одложи или да се настава организује онлајн”, наводи се у саопштењу Удружења које је данас послато.

Педијатри подсећају да је став Удружења од почетка пандемије био да је важно да се настава одвија “уживо”, односно да том моделу треба дати предност кад год је то могуће.

Међутим, они сада сматрају да би ђаци требало да иду на онлајн наставу или да се распуст продужи. Како стоји у саопштењу, бар на две недеље.

“Имајући у виду да се епидемиолошка ситуација у популацији деце врло брзо мења нагоре и да је карактерише масовност заражавања од омикрон соја коронавируса, али и удруженост са претњом од заражавања вирусом грипа, УПС сматра да би почетак школе на класичан начин (“повратак у клупе”) извесно резултирао огромним бројем новозаражене и већим бројем хоспитализоване деце, уз подсећање да клинички ток и исход инфекције омикроном још увек нису до краја познати”, истиче се у саопштењу.

Подсећа се и да је обухват вакцинацијом оних група код којих је вакцина одобрена и препоручена (деца старија од 12 година) само симболичан, те да вакцина за млађе од 12 година у Србији још није регистрована, па се зато сматра да су ђаци у овом тренутку најнезаштићенија група.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Педијатри траже одлагање почетка другог полугодишта или онлајн наставу"

  1. Dejan каже:

    Ruzic neka posalje svoju dwcu u skoli nije on svestan da su vise od polovine deca bolesna kakva skola online ili produzetak raspusta

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама