Pet prazničnih knjiga za decu

6 decembra, 2019

U susret Novoj godini predstavljamo vam pet odličnih prazničnih izdanja namenjenih predškolcima i mlađim osnovcima.

1. Novogodišnji lavirinti

Ovo je knjiga koja će vam ulepšati novogodišnje i božićne trenutke. U njoj ćete naći brojne zabavne i zanimljive lavirinte u predelima zavejanim snegom ili na gradskim ulicama i trgovima. Poletite Deda Mrazovim sankama, spasite irvasa koji se izgubio u šumi i nagradite sebe putovanjem u Zabavni park Zimska čarolija. U početku su lavirinti lakši za rešavanje, kasnije postaju malo teži, ali se uz malo truda i koncentracije svi mogu rešiti. Rešenja možete naći na kraju knjige.

2. Petson slavi Božić Sven Nurdkvist

Približio se Božić i stvarno je bio poslednji trenutak da se kupe namirnice za božićnu trpezu, da se iseče jelka, ispeku paprenjaci i obave sve pripreme pred praznik. Kada su Petson i Findus skoro završili sa svim poslovima, dogodilo se nešto što niko nije priželjkivao. U šumi je Petson sankama naleteo na kameni zidić i … poleteo! Pošto je povredio nogu, nije mogao da ode do prodavnice da kupi hranu za božićnu trpezu, niti je mogao u šumu po jelku. I kada je izgledalo da će to biti najgori dan i da od slavlja neće biti ništa – stiglo je iznenađenje…

3. Prutko (Džulija Donaldson)

Topla rimovana priča o porodici, hrabrosti i avanturi idealna je za zajedničko praznično čitanje s decom.

Prutko je svakako jedan od najneobičnijih junaka koje ćete sresti u dečjim slikovnicama. Na samom početku ove priče nestašni pas odvojiće Prutka od njegove porodice, a niz nesrećnih događaja vodiće ga sve dalje od njih. Svi koji ga sreću u njemu vide samo običan komad drveta, a Prutko je zapravo brižni otac koji više od svega želi da se vrati svojoj ženi i deci za praznike.

4. Novogodišnje kockice (Mirjana Živković)

U ovoj maloj radnoj svesci predškolci će vežbati preciznost, logičko razmišljanje, opažanje i kreativnost, a sve te veštine neophodan su deo pripreme za školu. Dete će se zabaviti uz teme u vezi s proslavom novogodišnjih praznika i na zanimljiv način će se pripremiti za pisanje slova i usvajanje prvih matematičkih pojmova.

5. Novogodišnja slikovnica (Simeon Marinković)

Pored toga što predstavlja lep novogodišnji poklon, ova slikovnica i radna sveska sadrži čitav niz zadataka namenjenih razvoju dečje kreativnosti u predškolskom dobu: pesme, priče i zagonetke o Novoj godini i zimi, novogodišnju pozorišnu igru, zanimljive zadatke iz matematike i poznavanja prirode, kao i jezičke i druge igre za razvoj govorne kulture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama