Pismo jedne domaćice: Čistite koliko morate

februar 13, 2017

U nastavku možete pročitati pismo jedne domaćice koje je upućeno svim ženama, a koja želi svoje životno iskustvo da podeli sa vama. Prenosimo vam ga u celosti…

bizi-mam
Moje dame,
Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na nameštaju možete ispisati – volim te.
Znala sam svakog vikenda da provedem bar 8 sati čisteći, jer sam želela da sve bude savršeno, za slučaj da neko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao – svi su bili negde van, živeći život i zabavljajući se.
Danas, kad me ljudi posećuju, ne moram da im objašnjavam stanje svog doma, svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim poslušajte ovaj savet: Život je dragocen. Uživajte ga! Čistite koliko morate…
Zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, napišete pismo, ispečete kolače ili posadite cvet – naučite razliku između želim i moram?
Čistite koliko morate… ali nemate previše vremena… s rekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite da čujete, prijateljstvima koje želite da zadržite i životom koji želite da živite.
Čistite koliko morate, ali život je tamo van, sa suncem u vašim očima, vetrom u vašoj kosi, pahuljama snega na vašem licu, kapima kiše… Ovaj dan se neće ponoviti!
Čistite koliko morate, ali imajte na umu… Starost će doći i ona nije ljubazna, a kad nas trošno telo napusti, ono će napraviti samo još više prašine”.
Prašina neka ide prašini – duša traži ljubav i radost.

Izvor: korisno.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Pismo jedne domaćice: Čistite koliko morate"

  1. miloš kaže:

    Posle svih poplava nestali su putevi pa se pa se sve manje srećemo ali ako osećaš iskrice ljubavi a niko ih ne prihvata nemoj ih politi vodom uzmi malo sena vatra ce ti sigurno uzvratiti željenu toplinu ljubavi ( nije baš isto ) Ali zato duša ne traži prevoz ona putuje gde hoće i voli istu takvu dušu . . . kiss

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama