Počela kontrola nelegalne prodaje udžbenika

9 avgusta, 2017

Sekretarijat za inspekcijske poslove svakodnevno kontroliše nelegalnu uličnu prodaje, uključujući i kontrolu nelegalne prodaje knjiga u Kosovskoj ulici.
“Planom inspekcijskog nadzora za 2017. godinu, predviđena je kontrola nelegalne prodaje knjiga na istoj lokaciji u saradnji sa Sekretarijatom za poslove komunalne policije. Očekivano je da se akciji priključi i komunalna inspekcija GO “Stari grad”, rečeno je za portal Gradski biro u nadležnom sekretarijatu.
Kako je navedeno, od 1. avgusta do 30. novembra 2016. godine, komunalni inspektori su svakodnevno kako bi sprečili uličnu prodaju polovnih knjiga i udžbenika u saradnji sa komunalnom policijom, dežurali u Kosovskoj ulici, na potezu od Vlajkovićeve do Takovske ulice.
Tokom tog perioda oduzeto je i uklonjeno: 1.209 polovnih knjiga, 82 udžbenika za osnovnu školu, 658 udžbenika za srednju školu, 165 fotokopiranih skripti, 38 fotokopiranih knjiga.
“Sprovedena su 23 upravna postupka zbog prodaje polovnih knjiga i udžbenika. Inspektori su preduzimali mere iz svoje nadležnosti. Uklanjana je napuštena roba i doneta su rešenja kojima je neregistrovanim subjektima naloženo da izvrše upis u osnovni registar, zabranjeno im je obavljanje delatnosti trgovine do ispunjenja zakonskih uslova za tu delatnost, roba je oduzimana, a protiv njih su podneti i zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka”, rekli su u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama