Почела контрола нелегалне продаје уџбеника

Секретаријат за инспекцијске послове свакодневно контролише нелегалну уличну продаје, укључујући и контролу нелегалне продаје књига у Косовској улици.
“Планом инспекцијског надзора за 2017. годину, предвиђена је контрола нелегалне продаје књига на истој локацији у сарадњи са Секретаријатом за послове комуналне полиције. Очекивано је да се акцији прикључи и комунална инспекција ГО “Стари град”, речено је за портал Градски биро у надлежном секретаријату.
Како је наведено, од 1. августа до 30. новембра 2016. године, комунални инспектори су свакодневно како би спречили уличну продају половних књига и уџбеника у сарадњи са комуналном полицијом, дежурали у Косовској улици, на потезу од Влајковићеве до Таковске улице.
Током тог периода одузето је и уклоњено: 1.209 половних књига, 82 уџбеника за основну школу, 658 уџбеника за средњу школу, 165 фотокопираних скрипти, 38 фотокопираних књига.
“Спроведена су 23 управна поступка због продаје половних књига и уџбеника. Инспектори су предузимали мере из своје надлежности. Уклањана је напуштена роба и донета су решења којима је нерегистрованим субјектима наложено да изврше упис у основни регистар, забрањено им је обављање делатности трговине до испуњења законских услова за ту делатност, роба је одузимана, а против њих су поднети и захтеви за покретање прекршајног поступка”, рекли су у Секретаријату за инспекцијске послове.