Почело снимање онлајн наставе за септембар

13 јуна, 2020

Држава је, по свему судећи, решила да је евентуални други талас епидемије вируса корона не затекне неспремну – према сазнањима Нова портала, увелико се снимају лекције за онлајн наставу за нову школску годину. То не значи нужно да ће ђаци од јесени учити градиво искључиво код куће.

Информацију редакције Нова.рс да се већ снимају предавања наставника за основне и средње школе у Србији, која би се користила у онлајн настави, потврдио је и сам министар Шарчевић.

“Предавања се снимају”, кратко је потврдио, без додатних детаља.

Пред камере су први пут стали наставници, а деца су, први пут, своје учитељице и професоре гледали на екрану телевизора и компјутерским мониторима.

За основце је било лакше – наставу су пратили преко канала РТС у национаној фреквенцији. Средњошколци су, уз лекције доступне на платформи РТС Планета, били и у сталној комуникацији са професорима, путем интернета.

Ученици су наставу пратили на мобилним телефонима, компјутерима, таблетима. Користиле су се разне платформе и апликације, како за предавања, тако и за испитивања наученог градива, као и оцењивање, па и онлајн тестирање.

Уз већ познати Skype, WhatsAPP и Viber, велику примену имала је и Zoom апликација, али и  Discord који су деца, пре онлајн наставе, користила искључиво за – играње игрица.

Извор: Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Почело снимање онлајн наставе за септембар"

  1. Ivana каже:

    Mi smo postavljali zadatke putem Gugl učionica.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама