Погледајте како изгледа руски вртић из снова

22 августа, 2017

У вртићу о којем прича цели свет, децу уче игрању шаха, сликању, аикидоу, плесу, те разним страним језицима.
Права правцата бајка од вртића под називом „Сад-Град“ никла је у граду Красногорску, близу руске престонице. Део необичне палате су замци и куле с ликовима из бајки; вилама, патуљцима и вилењацима. У вртићу се деца играју, уче, сликају, плешу…

Вртић је осмишљен до најмањег детаља. На степеницама се налазе специјалне дечије оградице, ормарићи су направљени у облику кућица, с гомилом играчака. Ту је смештено и право позориште с великим фоајеом, гардеробером, великом сценом и акустичном двораном с професионалном расветом. То, објашњавају педагози, утиче на развој способности и талената код деце.
У посебној соби „живе“ јунаци из бајки: виле, патуљци, вилењаци… Ту има прелепог, разнобојног цвећа и цепелин с правим прозорима. Њих су нацртала деца, а сликари и декоратери су све преточили у стварност. Имају креативне радионице, а у дворишту вртића се налази парк с разним пењалицама, кућицама, тобоганима, љуљашкама, клацкалицама…

Посебна пажња се посвећује не само развоју деце, већ и њиховом здрављу. Овде су запослене читаве „чете“ логопеда, психолога, па чак и масера. Имају свог кувара који припрема јела за свако дете посебно. Нису запостављени ни родитељи! Они своје дете могу причекати у угодном кафићу, уз шољицу кафе, и ту се могу информисати како се њихово дете уклопило у нову средину, те како напредује у стицању нових знања и вештина.

Занимљиво је да боравак детета у том вртићу није прејак ударац на кућни буџет. Главне трошкове је на себе преузела компанија заслужна за изградњу вртића, па родитеље вртић кошта отприлике колико би их коштала особа за чување детета.

Кажу да деца у том вртићу толико уживају да готово не желе ићи својим кућама, нити се растати од својих васпитачица.
Извор: Керефеке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама