Поклон књига коју основци обожавају: Том Гејтс – Све је екстра

5 марта, 2018

Када једна књига само две недеље након објављивања стигне на 6. место Лагунине топ-листе најпродаванијих, то значи да њу и не треба нарочито представљати, то су њена претходна издања већ урадила за њу. Реч је о књизи ауторке Лиз Пишон која је трећи део серијала о дечаку Тому Гејтсу и носи назив Том Гејтс – Све је екстра (мање-више).
Иначе, овај вишеструко награђивани серијал постао је омиљена књига деце школског узраста широм света. Преведен је на 42 језика и до сада продат у четири милиона примерака. Па, шта је тако чаробно што децу привлачи Тому Гејтсу? Верујемо да је реч о његовом карактеру, одрастању и проблемима са којима се суочава а који су на диван и духовит, а пре свега пријемчив начин описани тако да практично нема детета које се бар негде у књигама неће пронаћи.
За случај да нисте знали, Том Гејтс је дечак, ученик петог разреда, који обожава да црта и изводи необичне експерименте. Оно што ове књиге чини посебним је необичан али невероватно креативан микс сјајних шала и илустрација које их на прави начин допуњују.
У овом, трећем делу, све делује прилично идилично. Иако се распуст завршио и почиње школа, није све тако црно. Спортски дан, школска приредба и Томов рођендан само што нису. А најбоље од свега је што Томова сестра Делиа с којом се не слаже баш најбоље неће бити ни на једном од тих догађаја.
Ову књигу препоручујемо сваком ко је старији од 8 година, а поклонићемо један примерак и то оном ко тачно одговори на следеће питање:

„Шта је то што повезује списатељицу Лиз Пишон и њеног јунака Тома Гејста? По чему су слични?”

Тачан одговор на ово питање обезбедиће вам један примерак књиге, али само ако будете најбржи, оставите у формулару за коментарисање пуно име и презиме и имејл адресу и ако одговор дате у коментару на овај текст на сајту, НЕ на ФБ страни. Ако више пута покушате да одговорите, рачунаћемо само први одговор.
Име победника објавићемо сутра, 06.03, после 21 час, на нашој ФБ страни.
Срећно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


19 коментара на "Поклон књига коју основци обожавају: Том Гејтс – Све је екстра

 1. Saša Delić каже:

  Zajednička im je ljubav prema stvaranju ilustracija

 2. Marija Ruzic каже:

  Slicnost izmedju pisca i njenog junska Toma je u mastovitom i kretivnom crtanju i ilustracijama.

 3. Ivana Djordjevic каже:

  Zajednicka im je sestra ili kako sama spisateljica kaže „namćorasta sestra“

 4. ksenija kovačević каже:

  Sale, neobicni eksperimenti i crtanje ?

 5. Теодора каже:

  Том је лик који помало налик списатељици када је била дете, помало налик њеном сину а помало налик дечацима из њених школа. Слични су по томе што су врло дрски али и врло паметни у својим посматрањима.

 6. Ana каже:

  Zapravo po svemu su slični,ona kroz ova ilustrovana dela prikazuje sebe od detinjstva do današnjice. Tu je kampovanje,muzika,izgovori u školi…

 7. Jasna Kalauzović каже:

  Oboje svoje zapise ilustruju crtežima.

 8. Jovana Stojanovic каже:

  Ono sto povezuje spisateljicu Liz Pison i njenog junaka Toma Gejsta,je njihov slican zivot. Oni su slicni po tome sto oboje vole umetnost,tj.crtanje i muziku. Liz Pison je svoju vestu,iskrojenu stvarnost “prenela” u pricama o decaku Tomu Gejstu.

 9. Vesna Đukić каже:

  Lik Toma Gejtsa je baziran pomalo i na samoj Liz Pišon dok je bila dete i njenom sinu, po tome što je veoma pametan i vrlo drzak.

 10. Violeta Dragaš каже:

  Oboje pate od disleksije.

 11. Biljana каже:

  Slicnost je u tome sto je Liz Pison voljela da crta i svira tj.studirala je graficki dizajn i radila u muzickoj industriji a isto tako i njen lik Tom Gejts voli da crta i svira i ima bend Zombi psi

 12. Edina Đorović каже:

  Liz Pišon je studirala grafički dizajn, a glavni junak Tom Gejts takođe voli da crta.

 13. JELENA каже:

  OBOJE VOLE DA EKSPERIMENTISU I CRTAJU.

 14. JELENA Tomovic каже:

  OBOJE VOLE DA EKSPERIMENTISU I CRTAJU.

 15. Jelena каже:

  Tom Gejst i Liz Pison vole da crtaju

 16. Natasa каже:

  Muzika,crtanje,karakter iz detinjstva.

 17. Snezana Aleksic каже:

  Crtanje

 18. Bojana Babanić каже:

  Liz Pišon boluje od disleksije, kao i Tom Gejts.

 19. Dragan Milosavljević каже:

  Tomov dnevnik je ustvari Lizin. Spaja ih ljubav ka crtanju i rok muzici.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама