Познати психотерапеут и писац: 7 правила доброг живљења

6 децембра, 2016

Андреј (Андреy) Курпатов, психотерапеут, писац и колумниста многих публикација, поставио је златна правила свог живота. Сајт  Bright Side предлаже да их прочитате, јер ће можда и вама одговарати.
srec
1. Никада не пребацујте одговорност за оно што вам се дешава у животу на леђа другог.
Разумем да постоји константно искушење да кривите другог, то је можда и најлакше, и тиме оправдавате себе. Али моћ ћете наћи онда када будете потпуно прихватили да сте аутор свих својих неуспеха и креатор свих својих успеха.
2. Прихватите чињеницу да не можете да промените прошлост – готово је.
Можемо да утичемо само на будућност, а она зависи од тога шта радимо сада. Не очекујте да ће ваше будуће ја бити умољиво: Морате да радите најбоље што можете да би вам се будућност смешила.
3. Одбаците илузију да можете да промените друге.
Подсвесно, сви имамо ту наивну илузију да можемо некога да променимо. Као резултат тога, патимо јер не можемо то да спроведемо у дело.
Само околности могу да промене људе – све остало је само перцепција преваре.
Допустите другима да буду различити, да буду оно што јесу. У неком тренутку, можда ћете чак почети да уживате у њима.
4. Људима смо потребни јаки.
Нико вас не треба када сте слаби, уморни, када патите или када сте несрећни. Ако се људи претварају да вас воле када сте слаби, само вас лажу. Не подлежите таквим лажима. Једноставно се сложите са апсолутношћу овог правила, издахните, покушајте да се орасположите…
5. Сви наши поступци имају последице.
У ствари, ми увек бирамо не шта ћемо да радимо, већ шта ће изаћи као резултат наших поступака. Зато, увек размишљајте о последицама. Тако ће бити мање глупих ствари које вам се дешавају у животу.
6. Радите оно што је вама заиста важно.
Ако се питате шта је смисао живота, највероватније сте помало депресивни. Оно што је најважније није „смисао живота“, већ осећање да живите свој живот смислено. Радите оно што сматрате да вам је од велике важности. Не заборавите да се подсетите на то с времена на време. Немојте слепо пратити успех, само зато што већина око вас то ради.
Ако једноставно радите оно што осећате да је важно, успех ће вам сигурно доћи.
7. Немојте трошити време и енергију на оне којима није стало до вас, или на оне који вас не воле.
У овом свету, постоји много људи којима се допадате, и са којима би живот била потпуна радост. Само немојте да будете затворена и сумњичава особа. Верујте ми – отвореност и доброта ће вам помоћи да добијете све добробити.
Извор: БИЗЛифе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама