Права дама никад не ради ове 22 ствари!

Жене са самопоуздањем су врло успешне, популарне, њихово мишљење се цени, а њима то суштински уопште није важно.

dama-dnevne
Гледају и држе до себе, поштују друге, воде рачуна о свом послу и животном ритму, али не мере своју личност по ономе што имају. Такође, овакве жене никада не раде следеће ствари!

1. Не трачаре
Самопоуздане жене не говоре о другим женама, говоре о својим циљевима, плановима и амбицијама.
2. Не сумњају у себе
Пажљиво и полако доносе одлуке, разматрају ставове за и против, али никада не сумњају у себе, јер оклевање не спада у део њихове личности.
3. Не прате трендове
Не прате трендове, јер се воде оним што је њима потребно, неопходно и адекватно њиховом послу, потебама и стилу, личности и понашању.
4. Не потискују осећања
Када им је нешто на уму то ће и рећи. Као део самопоздања долази и способност да говоре оно што мисле,а не оно што други желе да чују.
5. Не праве компромисе када је брига о себи у питању
Без обзира на све, животни ритам им је најбитнији и то како ће правилно и удобно живети. Савршено балансирају између пословног и приватног живота, редовног сна и здраве исхране.
6. Не слушају слепо
Не слушају и не прихватају све што им се сервира. Воле саме да процене ситуацију, да саме вреднују и одлучују формирајући став према закључцима који су пажљиво направљени.
7. Не труде се да моле друге
Када жена са самопоздањем верује у себе, туђи судови и потврде јој нису потребне, па тако то и не тражи од других.
8. Не губе време на забринутост
Време је драгоцено, па се тако жене са самопоуздањем труде да га не троше на забринутост и на то шта ће и како ће у будућности.
9. Није им потребно сажаљење
Не воле да се самосажаљевају, нити да то раде други уместо њих. Разумеју када направе грешку, анализирају је и науче нешто из тога, али никада не жале.
10. Не плаше се да буду опуштене
Изглед је битан када је први утисак у питању и оне су тога свесне, али када је у питању шетња плажом, лежерни, необавезни дани, не брину ако им коса није идеална и ако немају шминку.
11. Пропуст не сматрају поразом
Да би се постигао велики успех, мора се суочити и са низом неуспеха и грешака како би нешто научили. Сигурне жене не одустају од планова после прве препреке.
12. Не праве несвесне изборе
Схватају сврху свега око њих па се тиме и воде и тако доносе одлуке.
13. Не игноришу инстинкте
Воле да слушају своје инстикте, чак и када све говори да праве погрешан избор.
14. Не величају то што су заузете
Једно је бити продуктивна, друго је бити заузета. И оне заврше свој посао на време, али се не осећају презаузето.
15. Не схватају све лично
Критике и туђа другачија мишљења не схватају као атак на њихову личност, већ као сукоб или различистост мишљења. Неће вам замерити и посматраће вас на исти начин као и раније, јер им је јасно да став није упућен лично њима.
16. Тишина им није непријатна
Тишина и то да буду саме им чак и прија, тада напуне батерије, обнове енергију и спремне су за даљу акцију.
17. Не жуде да буду популарне
Воле да истакну своје мишљење, па тако воле изазовне разговоре са другима, који често могу лоше утицати на популарност, односно омиљеност те особе, али оне не маре за то.
18. Нису им потребни лични тренери
За њих не постоји дугме за одлагање на аларму, није им потребан лични тренер, оне саме себе мотивишу и терају на ред, рад и дисциплину.
19. Не желе фанове, желе оне који ће их подржати
Иако вероватно имају преко 1000 пријатеља на Фејсбуку, неколико хиљада пратилаца на Твитеру и популарност на Инстаграму, то им није мера и не сматрају то успехом. Самопоздане жене увек више цене квалитет од квантитета.
20. Не мере оно шта јесу по ономе што имају
Иако су способне и заслужено су стекле оно што имају, знају да одећа, ципеле и аутомобил не чине њих и квалитет њихове личности.
21. Не одричу се себе
Схватају поенту баланса у свему, оне вежбају и хране се здраво, али не сматрају смртним грехом ако пропусте који тренинг. Зашто? Зато што је немогуће све испратити, функционисати као машина и водити се идентичним свакодневним плановима. Самопоуздане, сигурне жене умеју да направе разлику између неопходног и онога без чега се понекад може.
22. Не пуцају под притиском
Не пристају и не дозвољавају да притисак других утиче на њих, јер верују у себе и своје ставове и сопствени рад.

Извор: Savrsena.com