Председник Вучић: Молим Владу да размисли о одлуци да родитељи оцењују наставнике. Ти људи боље од нас родитеља знају како треба да се ради с децом

Председник Србије Александар Вучић огласио се поводом недавно усвојеног правилника о оцењивању ученика. Он је на Инстаграм профилу замолио све који доносе одлуке да још једном размисле о томе да родитељи оцењују наставнике.

“Знам да у Министарству просвете, када су спремали Закон о образовању, да су на томе радили стручни људи. Знам да када се доносе правилници о односу према наставнику, настави, да на томе раде стручни људи. Али, као председник, замолио бих све да још једном размисле о одлуци да родитељи оцењују наставнике. Нама су потребни наставници потпуно слободни, ти људи боље од нас свих других родитеља знају како је потребно да се ради са децом.”, казао је Вучић на Инстаграм налогу @budućnostsrbijeav.

Он је истакао да не може да замисли ситуацију у којој би боље од било ког наставника или учитеља, знао како његова деца уче или се понашају на часу, те да зато не сматра да има право да оцењује наставника на било који начин.

“И зато бих замолио и Владу Србије, али и све просветне институције да још једанпут размисле о свим овим правилима. Можда и мене да упуте, можда да ми објасне зашто нисам у праву, али да још један пут размисле јер није наш посао да размазимо децу и да нам родитељи воде школе, већ они које су за то плаћени и којима морамо да верујемо, а то су наши учитељи, наставници и професори”, навео је Вучић.

Подсећамо, нови Правилник о оцењивању донео је измене које су поделиле јавност, а тичу се права родитеља да поднесу приговор на рад наставника или његов начин оцењивања. Више о томе прочитајте ОВДЕ.