Premijerka posle sastanka sa prosvetnim radnicima: Drago mi je da su svi istakli pozitivna iskustva sa e-dnevnikom

28 februara, 2019

Premijerka Ana Brnabić obavila je razgovor sa najboljim nastavnicima i profesorima kako bi se unapredilo obrazovanje u Srbiji, a večeras je najavila da će od septembra ove godine 500 škola biti povezane na brzi internet.

Brnabić je na konferenciji posle sastanka sa radnicima u prosveti kazala da će Ministarstvo trgovine i telekomunikacija sutra objaviti tender za prvu fazu projekta “povezane škole”.

“Ne jedna učionica, ne kabinet, već cela škola kako bi se projekat “dve hiljade digitalnih učionica od septembra proširio i na 10.000 digilatnih učionica”, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da joj je izuzetno drago da su svi oni pozdravili pozitivna iskustva sa e-dnevnikom.

Razgovarali smo, kaže Brnabić, sa oko sto najboljih nastavnika do sada o tome kako vide reformu obrazovanja koju smo pokrenuli.

“Dosta stvari se promenilo uvođenjem izbornih predmeta, modernizacijom, elektronskim dnevnicima. Nama je važno da čujemo kako možemo da unapredimo stvari na terenu.”, rekla je ona.

“Naši najbolji nastavnici su deo svih timova. S obzirom da su reformski procesi u toku, njihova uloga je jako značajna. Susreti imaju za cilj da čujemo od njih šta treba da korigujemo, a šta ide u dobrom smeru”, rekao je Šarčević.

Više na: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Premijerka posle sastanka sa prosvetnim radnicima: Drago mi je da su svi istakli pozitivna iskustva sa e-dnevnikom

 1. B kaže:

  Pa, da li ste čuli šta treba da korigujete ili su vam rekli ono što ste želeli da čujete?

 2. Jasmina Ranković kaže:

  Predajem računarstvo i informatiku, jedva da imamo 6 poluispravnih računara sa poluispravnim tastaturama i miševima, nama su potrebniji računari od brzog interneta i el. dnevnika

 3. B kaže:

  I šta su vam rekli “najbolji nastavnici”, šta to ide u dobrom smeru?

 4. eučiteljicaaa kaže:

  Mnogi nisu umeli da uredno vode ni papirni a kamoli ednevnik.Ja papirni umem,a ovaj novi ne znam od koga ću naučiti.Baš sam očajna.

 5. B kaže:

  “Dosta stvari se promenilo uvođenjem izbornih predmeta, modernizacijom, elektronskim dnevnicima.”
  Tačno, dosta ste para strpali u svoj džep, a nameravate i dalje to da radite.
  Pribavljanjem “mišljenja” (podobnih) nastavnika konstruišete sebi alibi za ono što se po zakonu zove sukob interesa.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama