Премијерка после састанка са просветним радницима: Драго ми је да су сви истакли позитивна искуства са е-дневником

28 фебруара, 2019

Премијерка Ана Брнабић обавила је разговор са најбољим наставницима и професорима како би се унапредило образовање у Србији, а вечерас је најавила да ће од септембра ове године 500 школа бити повезане на брзи интернет.

Брнабић је на конференцији после састанка са радницима у просвети казала да ће Министарство трговине и телекомуникација сутра објавити тендер за прву фазу пројекта “повезане школе”.

“Не једна учионица, не кабинет, већ цела школа како би се пројекат “две хиљаде дигиталних учионица од септембра проширио и на 10.000 дигилатних учионица”, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да јој је изузетно драго да су сви они поздравили позитивна искуства са е-дневником.

Разговарали смо, каже Брнабић, са око сто најбољих наставника до сада о томе како виде реформу образовања коју смо покренули.

“Доста ствари се променило увођењем изборних предмета, модернизацијом, електронским дневницима. Нама је важно да чујемо како можемо да унапредимо ствари на терену.”, рекла је она.

“Наши најбољи наставници су део свих тимова. С обзиром да су реформски процеси у току, њихова улога је јако значајна. Сусрети имају за циљ да чујемо од њих шта треба да коригујемо, а шта иде у добром смеру”, рекао је Шарчевић.

Више на: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Премијерка после састанка са просветним радницима: Драго ми је да су сви истакли позитивна искуства са е-дневником

 1. B каже:

  Pa, da li ste čuli šta treba da korigujete ili su vam rekli ono što ste želeli da čujete?

 2. Jasmina Ranković каже:

  Predajem računarstvo i informatiku, jedva da imamo 6 poluispravnih računara sa poluispravnim tastaturama i miševima, nama su potrebniji računari od brzog interneta i el. dnevnika

 3. B каже:

  I šta su vam rekli “najbolji nastavnici”, šta to ide u dobrom smeru?

 4. еучитељицааа каже:

  Многи нису умели да уредно воде ни папирни а камоли едневник.Ја папирни умем,а овај нови не знам од кога ћу научити.Баш сам очајна.

 5. B каже:

  “Dosta stvari se promenilo uvođenjem izbornih predmeta, modernizacijom, elektronskim dnevnicima.”
  Tačno, dosta ste para strpali u svoj džep, a nameravate i dalje to da radite.
  Pribavljanjem “mišljenja” (podobnih) nastavnika konstruišete sebi alibi za ono što se po zakonu zove sukob interesa.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама