Премијерка после састанка са просветним радницима: Драго ми је да су сви истакли позитивна искуства са е-дневником

Премијерка Ана Брнабић обавила је разговор са најбољим наставницима и професорима како би се унапредило образовање у Србији, а вечерас је најавила да ће од септембра ове године 500 школа бити повезане на брзи интернет.

Брнабић је на конференцији после састанка са радницима у просвети казала да ће Министарство трговине и телекомуникација сутра објавити тендер за прву фазу пројекта “повезане школе”.

“Не једна учионица, не кабинет, већ цела школа како би се пројекат “две хиљаде дигиталних учионица од септембра проширио и на 10.000 дигилатних учионица”, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да јој је изузетно драго да су сви они поздравили позитивна искуства са е-дневником.

Разговарали смо, каже Брнабић, са око сто најбољих наставника до сада о томе како виде реформу образовања коју смо покренули.

“Доста ствари се променило увођењем изборних предмета, модернизацијом, електронским дневницима. Нама је важно да чујемо како можемо да унапредимо ствари на терену.”, рекла је она.

“Наши најбољи наставници су део свих тимова. С обзиром да су реформски процеси у току, њихова улога је јако значајна. Сусрети имају за циљ да чујемо од њих шта треба да коригујемо, а шта иде у добром смеру”, рекао је Шарчевић.

Више на: Блиц