Premijerka uputila molbu prosvetnim radnicima

Masovna vakcinacija stanovništva u Srbiji kreće od danas, najavila je premijerka Ana Brnabić, uz posebnu molbu prosvetnim radnicima da se u što većem broju prijave.

– Posebnu molbu upućujem prosvetnim radnicima da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. To je jedini način da se omogući da oni što bolje obavljaju svoj posao čuvajući svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica – izjavila je Brnabićeva, a preneo Tanjug.

Pozvala je nastavnike da se u što većem broju odazovu vakcinaciji, ili kod svojih školskih uprava, ili preko portala E-uprava, elektronski ili telefonski.

– Važno je omogućiti normalnu nastavu što duže – istakla je premijerka i dodala da je veoma važno što su škole juče počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa.

Brnabićeva je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družuli se, obrazovali i stekli radne navike.

Do juče po podne se za vakcinaciju prijavilo 324.728 građana, naveo je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

– Naviše njih želi rusku vakcinu „sputnjik V“ – 40%, „Fajzerovu“ 28%, a 33% izjasnilo se da im je svejedno koje će cepivo primiti. Oni će verovatno dobiti kinesku vakcinu kompanije „Sinofarm“ – kazao je Đerlek.

Izvor: Tanjug/Alo