Preporuka za smenu direktora nije obavezujuća

6 septembra, 2017

 
Svaka preporuka, pa i ova ministra prosvete nije automatski obavezujuća. Mislim da je u slučaju maturskih ispita previše paljbe osuto po školama na jugu Srbije.

(Foto D. Jevremović)


Da li je samo direktor u čitavom lancu koji su organizovali završni ispit odgovoran ili svi koji su u tome učestvovali – pita gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović, komentarišući za Danas preporuku ministra prosvete Mladena Šarčevića za smenu direktora u četiri vranjske osnovne škole.
Ona je precizirala da nikakvih smena neće biti dok Ministarstvo ne pojasni kriterijume na osnovu kojih je utvrđena odgovornost četvorice direktora. Preporuka se odnosi i na smenu 20 supervizora koji po oceni ministra nisu kvalitetno odradili posao za koji su bili angažovani.
Ministar prosvete je preporučio školskim odborima da smene direktore osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Radoje Domanović”, “Branko Radičević” i “Jovan Jovanović Zmaj”. U ceo slučaj uključen je i načelnik Školske uprave za 13 opština juga Srbije Dragan Mitrović, koji je danas imao sastanke sa direktorima škola i predstavnicima gradske uprave, ali nije bio dostupan za komentar.
U školama u kojima se traži smena direktora za sada nisu zakazane sednice školskih odbora sa ovom temom.
Šarčević je preporučio smenu ukupno 24 direktora škola u Srbiji u kojima su uočene nepravilnosti na završnom ispitu.
Piše: V. Ristić
Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Preporuka za smenu direktora nije obavezujuća"

  1. jelena kaže:

    Evo primera kako se pravi nered i kako se neko odaziva da komentariše stav Ministra prosvete.
    Gospođo Jović suviše je jako da sebe stavljate iznad Ministarstva i Ministra prosvete,zato što ste većnik , to je drigo pitanje, reći ,,paljba” pa to je neukusno, za ono što vi predstavljate za vaš grad.
    Postaviću pitanje:Kako je moguće da imate samo toliko znanja a vi ste većnik?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama