Približili stavove sa sindikatima prosvete

6 aprila, 2015

(Beta) – Predstavnici dva reprezentativna sindikata prosvetnih radnika koja su u štrajku i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja približili su stavove u ponedeljak na sastanku, saopštilo je Ministarstvo.
Kako je navedeno na sajtu tog ministarstva, na sastanku je došlo do približavanja stavova “u cilju rešavanja spornih pitanja”.
“Dogovoreno je da se razgovori o zahtevima sindikata nastave tokom ove nedelje, posle daljeg konsultovanja i usaglašavanja Ministarstva sa nadležnim organima i službama”, saopštilo je Ministarstvo.
Pregovorima su prisustvovali predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević i Jasna Janković, Miodrag Sokić, Milan Trbović i Milorad Antić iz Sindikata radnika u prosveti Srbije, dok su predstavnici Ministarstva bili Zoran Kostić i Nataša Ćirić.
Članovi Unije i Sindikata radnika u prosveti štrajkuju skraćenjem časova od 17. novembra 2014. godine zbog smanjenja plata.
Druga dva reprezentativna sindikata – Sindikat obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost”, potpisala su u feburaru s Ministarstvom prosvete Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o prekidu štrajka.
(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama