Приближили ставове са синдикатима просвете

(Бета) – Представници два репрезентативна синдиката просветних радника која су у штрајку и Министарства просвете, науке и технолошког развоја приближили су ставове у понедељак на састанку, саопштило је Министарство.
Како је наведено на сајту тог министарства, на састанку је дошло до приближавања ставова „у циљу решавања спорних питања“.
„Договорено је да се разговори о захтевима синдиката наставе током ове недеље, после даљег консултовања и усаглашавања Министарства са надлежним органима и службама“, саопштило је Министарство.
Преговорима су присуствовали представници Уније синдиката просветних радника Србије Драган Матијевић и Јасна Јанковић, Миодраг Сокић, Милан Трбовић и Милорад Антић из Синдиката радника у просвети Србије, док су представници Министарства били Зоран Костић и Наташа Ћирић.
Чланови Уније и Синдиката радника у просвети штрајкују скраћењем часова од 17. новембра 2014. године због смањења плата.
Друга два репрезентативна синдиката – Синдикат образовања Србије и Грански синдикат просветних радника „Независност“, потписала су у фебурару с Министарством просвете Посебан колективни уговор и Споразум о прекиду штрајка.
(Бета)