Priča o "slomljenoj" porodici: Razvod iz ugla jednog dečaka

20 juna, 2015

Pogledajte video u kom je devetogodišni Azka Korbuzije na neobičan način iskazao kako se oseća povodom razvoda svojih roditelja.
Da deca znaju i osećaju mnogo više nego što mislimo, pravi primer je ovaj dečak. Svaki odrastao čovek vremenom izgradi sopstevni način na koji se bori sa tužnim i teškim situacaijama, ali ovaj dečak pokazao je kako deca ponekada mogu da budu zrela i svesna i više nego što se to od njih očekuje.
Naime, on je na YouTube postavio video “Story of a Broken Home“, priču sačinjenu od svojih crteža, kojim je pokušao da objasni zašto je srećniji nakon razvoda svojih roditelja.
Ovaj dečak je priču počeo crtežom koji prikazuje njegove roditelje na početku braka, srećne i zaljubljene, odlučne u nameri da imaju dete.
“Do trenutka kada sam napunio šest godina, imali smo divnu, srećnu porodicu”, piše Azka na jednoj od ilustracija.
Zatim su, kaže, njegovi roditelji počeli da se svađaju, a onda su odlučili da se razvedu, ali su obećali da on nikada neće morati da bira između njih dvoje. On sada živi u kući sa ocem, dok majka živi u blizini i gotovo svakodnevno ga posećuje.
“Oni se više ne svađaju, a još uvek idemo zajedno u kupovinu i na putovanja”.
Dečak, koji je inače postao omiljen na društvenim mrežama, ima više od 78.000 pratilaca na Instagramu, a ilustracije je napravio kako bi odgovorio na pitanje koje su mu često postavljali – “kako je biti dete razvedenih roditelja?”.
“Činjenica je da ništa u našem domu nije uništeno. Oni više nisu muž i žena, ali su još uvek moji roditelji. Uživam sa njima kao i ranije, osim što se više ne svađaju”.
Azka kaže da se ljudi često iznenade kada im kaže da ne bi želeo da se njegovi roditelji pomire.
“Sve što želim je da budu srećni”.
Pogledajte video napravljen od njegovih ilustracija…
 

Izvor: yumama.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama