Пријаве за учешће на конференцији „ Настава програмирања у средњој школи“

18 августа, 2017
Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Фондација „Петља“ организују конференцију „Настава програмирања у средњој школи“ која ће се одржати у петак, 25.августа, 2017 године са почетком у 10.00 часова  у Медицинској школи на Звездари, Вељка Дугошевића бб, Београд.

Конференција се организује у циљу унапређивања наставе програмирања у средњим школама у Републици Србији и боље припремљености ученика за наставак школовања из области рачунарства.
Предавачи су чланови ауторског тима фондације Петља, експерти из области програмирања,запослени у ИТ индустрији и на факултетима.
Циљ конференције је да се присутни средњошколски наставници рачунарства и информатике упознају са материјалима за учење програмирања који су слободно доступни на порталу Petlja.org, као и начином на који ти материјали могу да се користе у настави Рачунарства и информатике у гимназијама у складу са важећим наставним програмима.
Позив се упућује свим гимназијама и средњим стручним школама које реализују образовне профиле у којима је заступљена настава програмирања. Препоручује се да школе делегирају по једног наставника – представника школе који ће учествовати у раду конференције.
Потребно је да школе пријаве наставника за учешће путем електронског формулара http://upitnici.mpn.gov.rs/index.php/638346?lang=sr најкасније до уторка 22.08.2017. године. у 12.00.
Извор: mpn.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама