Присуство коронавируса потврђено код запослених у две новосадске школе

22 октобра, 2020

У Основној музичкој школи “Јосип Славенски” у Новом Саду потврђена је зараза коронавирусом код троје запослених, док је у основној школи “Јован Дучић” у Петроварадину зараза потврђена код једног запосленог.

Како је саопштила прес служба Града Новог Сада, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић састала се тим поводом са надлежнима из поменутих школа, који су је информисали о актуелној ситуацији и мерама које су спроведене како би се спречило даље преношење вируса.

“Обавештена сам о присуству коронавируса у две новосадске основне школе. Заражени су запослени који не раде у настави и нису били у контакту са ученицима. У обе школе спроведене су неопходне мере, оболели су одмах изоловани, а школе су комплетно дезинфиковане. У Основној музичкој школи ‘Јосип Славенски’ је већ организована онлајн настава”, рекла је Дина Вучинић.

Према њеним речима, све школе и предшколске установе са територије Новог Сада имају довољно заштитне опреме и дезинфекционих средстава, а инспекција свакодневно контролише да ли се у њима спроводе све мере предострожности.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама