Prisustvo koronavirusa potvrđeno kod zaposlenih u dve novosadske škole

oktobar 22, 2020

U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Novom Sadu potvrđena je zaraza koronavirusom kod troje zaposlenih, dok je u osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Petrovaradinu zaraza potvrđena kod jednog zaposlenog.

Kako je saopštila pres služba Grada Novog Sada, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se tim povodom sa nadležnima iz pomenutih škola, koji su je informisali o aktuelnoj situaciji i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.

“Obaveštena sam o prisustvu koronavirusa u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi ‘Josip Slavenski’ je već organizovana onlajn nastava”, rekla je Dina Vučinić.

Prema njenim rečima, sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama