“Проваљен” и комбиновани тест?

18 јуна, 2019

Према незваничним сазнањима Прве телевизије осим теста из математике за упис у средњу школу, “проваљен” је и комбиновани тест.

Прва телевизија је јавила да су од гледалаца добили наводно комбиновани тест који свршени осмаци треба да полажу среду, а који су добила њихова деца. Водитељи Јутарњег програма ТВ Прве су нагласили да је вест незванична и да од јутрос влада потпуна хистерија у вези тестова са мале матуре.

Како су нагласили, неколико гледалаца ТВ Прве послало им је прекуцан комбиновани тест, који би свршени осмаци требало да полажу сутра. Ти гледаоци тврде да је и тај тест “проваљен”.

Помоћница министра просвете за основно образовање изјавила је за ТВ Прва да по њеним сазнањима то није комбиновани тест који би ђаци требало да полажу сутра, али је напоменула да ће ипак сачекати званично саопштење. У сваком случају имамо решење и за ту ситуацију, додала је она.

Подетимо, јутрос је одложено полагање теста из математике јер су тестови процурили.

Каже да су Завод за унапређивања квалитета образовања и Министарство просвете добро урадили свој посао, али је затајило негде на терену. Истражује се која од школских управа је отворила резервни тест, који се отвара само у случајевима да је детету потребан нови јер је доста погрешило.

“Ми ћемо сада знати сада врло брзо, јер ће сви морати да донесу те кесе с тестовима, и утврдиће се где се то тачно догодило”, рекао је Шарћевић и објаснио да је реч о некоме ко је био близу тестова, односно кога је директор школе овластио. Због тога је у целу процедуру укључена полиција, јер је преко 2.000 фактора који имају контакт с тестовима.

Министарство просвете Србије саопштило је јутрос да је полагање теста из математике, у оквиру завршног испита за ученке осмих разреда, одложено. Незванична сазнања да су тестови процурили у јавност и да су се током ноћи делили на друштвеним мрежама, потврдио је министар просвете Младен Шарчевић.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "“Проваљен” и комбиновани тест?

  1. Milena каже:

    Sram vas bilo “nastavnici”!!!!

  2. LM каже:

    Stvarno nismo sposobni ista da uradimo kako treba!!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама