“Provaljen” i kombinovani test?

18 juna, 2019

Prema nezvaničnim saznanjima Prve televizije osim testa iz matematike za upis u srednju školu, “provaljen” je i kombinovani test.

Prva televizija je javila da su od gledalaca dobili navodno kombinovani test koji svršeni osmaci treba da polažu sredu, a koji su dobila njihova deca. Voditelji Jutarnjeg programa TV Prve su naglasili da je vest nezvanična i da od jutros vlada potpuna histerija u vezi testova sa male mature.

Kako su naglasili, nekoliko gledalaca TV Prve poslalo im je prekucan kombinovani test, koji bi svršeni osmaci trebalo da polažu sutra. Ti gledaoci tvrde da je i taj test “provaljen”.

Pomoćnica ministra prosvete za osnovno obrazovanje izjavila je za TV Prva da po njenim saznanjima to nije kombinovani test koji bi đaci trebalo da polažu sutra, ali je napomenula da će ipak sačekati zvanično saopštenje. U svakom slučaju imamo rešenje i za tu situaciju, dodala je ona.

Podetimo, jutros je odloženo polaganje testa iz matematike jer su testovi procurili.

Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negde na terenu. Istražuje se koja od školskih uprava je otvorila rezervni test, koji se otvara samo u slučajevima da je detetu potreban novi jer je dosta pogrešilo.

“Mi ćemo sada znati sada vrlo brzo, jer će svi morati da donesu te kese s testovima, i utvrdiće se gde se to tačno dogodilo”, rekao je Šarćević i objasnio da je reč o nekome ko je bio blizu testova, odnosno koga je direktor škole ovlastio. Zbog toga je u celu proceduru uključena policija, jer je preko 2.000 faktora koji imaju kontakt s testovima.

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike, u okviru završnog ispita za učenke osmih razreda, odloženo. Nezvanična saznanja da su testovi procurili u javnost i da su se tokom noći delili na društvenim mrežama, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "“Provaljen” i kombinovani test?

  1. Milena kaže:

    Sram vas bilo “nastavnici”!!!!

  2. LM kaže:

    Stvarno nismo sposobni ista da uradimo kako treba!!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama