Рационализација мрежа основних школа се спроводи од школске 2019/2020 године

14 јуна, 2018

Кoнтролисано запошљавање у просвети
На данашњем састанку у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, министар Младен Шарчевић је упознао представнике синдиката „Независност“ са активностима које спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе на изради Закона о платним разредима и групама „и добром стартном позицијом за преговоре запослених у образовању“.
У јулу месецу се очекује заједнички састанак свих министара јавног сектора и репрезентативниих синдиката како би платне групе биле усклађене.
Најављен је електронски ЦЕНУС у 2019. години који би обезбедио значајне уштеде у буџету РС.
Рационализација мрежа основних школа се спроводи од школске 2019/2020 године.
Представници репрезентативних синдиката су захтевали да министар Шарчевић у разговору са премијерком Аном Брнабић обезбеди и запосленима у образовно-васпитним установама станове под повољнијим условима.
У име чланства ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ нагласила сам неопходност контролисаног запошљавања у основним и средњим школама преко радних подгрупа надлежних школских управа, као и обавезу збрињавања технолошких вишкова. Осудила сам манипулативне радње приликом запошљавања особа на одређено време и указала на неопходност дозволе за расписивање конкурса за запослене у просвети у много већим квотама.

У Београду, 13.06.2018.г. За ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ
Ружица Тодић Брдарић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама