Рад вртића до вечерњих сати и викендом – почела реализација најављеног пројекта

19 новембра, 2019

Два зрењанинска вртића ће од другог полугодишта обезбедити боравак за децу и ван уобичајеног радног времена.

У Предшколској установи Зрењанин почело је пријављивање родитеља за боравак деце у вртићу у поподневним сатима и викендом, у оквиру пројекта који се реализује у сарадњи с Министарством за демографију и популациону политику, јавља РТС.

Foto: Canva

Рок за пријаву је 20. децембар.

У новом термину од 14:30 до 22:30 часова биће организован боравак деце у вртићу “Вила”, а викендом у трајању од 6 до 17 часова у вртићу “Биберче”. Реч је о групама деце јасленог узраста од једне до три године и о старијим малишанима мешовите обданишне групе.

У пракси ће боравак деце ван уобичајеног радног времена заживети од почетка другог полугодишта, односно 15. јануара наредне године, када ће за смештај малишана прорадити још један вртић тренутно у изградњи.

Пројекат финансира републичка влада са 23,7 милиона и Град Зрењанин са 5,7 милиона динара.

Аутор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Рад вртића до вечерњих сати и викендом – почела реализација најављеног пројекта

  1. Zaposlena majka dvoje male dece каже:

    Nešto sam mišljenja da su deca isuviše u vrtiću, jer roditelji misle da im je tamo bolje zbog socijalizacije, a kod kuće “samo gledaju tv”. Ovo je nažalost prilika da još manje budu deo sopstvene porodice i svakodnevnice u kojoj treba da učestvuju, a i da se dosađuju kada roditelji imaju tekuće obaveze.

    Naravno, izuzimam ljude koji rade po smenama i vikendima.

  2. Ivana каже:

    Misljenja sam da se treba uvesti takvo radno vreme vrtica ali ne za sve roditelje. Roditelji ce to i te kako zloupotrebiti. Treba uvesti ili neke potvrde od poslodavaca o radnom vremenu roditelja ili provere od strane vrtica. Deci je uvek na prvom mestu mesto kraj roditelja pa makar to bio i jedan od roditelja. Naravno da je deci potrebno drustvo svog uzrasta ali isto tako i roditelj. Drugo su samohrani roditelji da se ogranicim. Sve ostalo se da srediti. Dogovor kucu gradi. Sve ovo gore sto sam napisala odnosi se na roditelje koji ostavljaju decu u vrticima do sest sati jer ih mrzi da se posvete detetu i organizuju mu kvalitetno vreme za taj dan. Takvih je mnogooo

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама