Ранко Рајовић: Свако друго дете има развојне сметње!

19 маја, 2017

NTC програм резултат је дугогодишњих истраживања у области развоја креативног учења и размишљања.
Аутор “NTC система учења” Ранко Рајовић каже да програм омгућава практичну примену открића медицине у педагогији и да његов концепт подразумева дио који се односи на развој мозга и на само учење.
“Када је реч о развоју мозга, данас свако друго дете има развојне сметње, а само у средњој Европи 50 одсто деце има поремећај говора и фине моторике, 70 одсто спуштена стопала, 90 одсто поремећај држања тела“, рекао је Рајовић.
Према његовим речима, посао родитеља и васпитача у овом систему је да се дете оспособи да пре почетка школовања што боље формира своје нервне путеве и кору великог мозга.
“Ако свако друго дете има поремећај фине моторике или говора, већ су две најважније регије оштећене, тако да то дете када крене у школу буквално не може да учи, нема концентрацију и не може да повезује”, каже Рајовић.
Када је реч о учењу, Рајовић каже да деца тренутно уче на застарели начин, док је приоритет оспособљавање за повезивање информација.
“Од 10 најтраженијих занимања данас у свету, седам није постојало пре десет година, па се може закључити да ми спремамо децу за занимања која још не постоје. Сви тестови показују да немамо функционално знање повезивања, тако да родитеље учимо и да развију своје дете и да му помогну да савлада неку материју“, рекао је Рајовић.
Извор: Срна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама