Raspust od 9. novembra?

5 novembra, 2020

Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih koronavirusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održaće sednicu u petak u 12 časova.


Srbija je u sredu oborila crni rekord jer je registrovano čak 2.412 novozaraženih, od toga samo u Beogradu više od 1.000.

Premijerka Ana Brnabić rekla je juče da zatvaranja škola neće biti, a ministar prosvete Branko Ružić kazao je da će se na Kriznom štabu razmatrati i predlog da se deci produži jesenji zimski raspust koji ove godine traje do 11. do 15. novembra.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da se ozbiljno razmišlja da se produži jesenji raspust za osnovce, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji.

Kon je naglasio da je sistem napravljen tako da škole ne moraju da se isključuju, ali da ima smisla dati duži „predah“, kada je već planiran jesenji raspust.

U ovom trenutku nije poznato da li će biti uvođenja novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.

– Za sada nema opravdanja da primenimo policijski čas, vanredno stanje, time bismo samo doveli do tenzija i neodgovarajućeg odgovora od strane one manjine koja se ponaša veoma neodgovorno i sebično. Sutra imamo Krizni štab, biće procena epidemiološke situacije i mera, mislim da ovog trenutka nećemo moći da idemo, niti je to opravdano da ide, zatvaranje poput Velike Britanije, Francuske, Italije… – rekao je epidemiolog, koji je istakao da će se na sednici Kriznog štaba govoriti i o produženju jesenjeg raspusta, tako da on počne već od ponedeljka, 9. novembra, umesto od 11.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


6 komentara na "Raspust od 9. novembra?

 1. Aleksa kaže:

  Toliko je alarmantna situacija da će se sednica održati tek u petak! Ma, bravo!

 2. Marica kaže:

  Deca nisu ugrozena, cemu raspusti i casovi od 30 min sa maskama?
  Pravljenje idiota od dece i nas roditelja
  Sramota!

  1. Aleksa kaže:

   Pa i nije raspust već državni praznik. A Vi biste hteli da deca ne nose maske? Žao mi je, ali moraju. U školi rade odrasli koji su ugroženi isto koliko i bake i deke.

 3. Danijela kaže:

  Da li naš novi ministar zna da ova mala država ima čak 4 različita školska kalendara i da se taj raspust koji on spominje se nalazi samo u jednom, a ostala tri to nemaju predviđeno?

 4. Natasa kaže:

  Sta ce biti sa skolama u Vojvodini koje nemaju jesenji raspust, a ni isti kalendar kao Srbija?

 5. Danijela kaže:

  A sta je sa srednjoskolcima?Ne razumem.Njih treba pustiti da se zarazavaju.Zar nije bolje prekinuti u ponedeljak skolu za sve i dati deci vanredni raspust od sedam dana?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama