Разрађују се модели завршетка школске године: Сви ће бити уписани у школу

21 марта, 2020

Како ће бити завршена школска година и ђаци бити уписани у средње школе и на факултете, разрађује се више сценарија – рекао је јуче министар просвете

Foto: Canva

О томе како ће бити завршена школска година и ђаци бити уписани у средње школе и на факултете, разрађује се више сценарија – рекао је јуче министар просвете Младен Шарчевић.

– Разматрају се модели за случај да школе буду затворене до 1. маја, половине овог месеца, 1. или 15. јуна, или пак до краја школске године – рекао је Шарчевић, уз оцену да је велики део обавеза могуће обавити на даљину.

Министар наглашава да сви могу да буду релаксирани када је у питању упис деце у средње школе и на факултете, као и полазак у основну школу.

Што се тиче уписа деце у први разред основне школе, министар каже да је довољно да их школе сада евидентирају – телефонски или мејлом, а да ће, када услови то дозволе, бити обављени и систематски прегледи будућих првака и психолошко тестирање.

– Систематске прегледе првачића можемо да обавимо у јуну, јулу, августу – навео је министар.

Када је реч о високом образовању, само факултети који имају акредитоване програме за учење на даљину могу да организују и испите на даљину.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Разрађују се модели завршетка школске године: Сви ће бити уписани у школу"

  1. Mateja каже:

    Ja vas molim i kumim i preklinjem da je završena cela godina. Molim vas u ime svih mojih drugova bez obzira koliko su mi ostali. Gospodine Mladene Šarčeviću razmislite malo i stavite prst na čelu i razmislite šta i kako. Bolje je svima ovako. Preko mejla, učiš kući niko te ne nervira ni ti nikog ne nerviraš učiš igraš se radiš malo pomažeš tvojima i milina. Ja vas molim. Daj Bože da je godina gotova.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама