Rešenje kombinovanog testa – mala matura 2016

17 juna, 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


21 komentara na "Rešenje kombinovanog testa – mala matura 2016

 1. Anonimus kaže:

  Ma alo bre pa da li ste vi normalni? Sta lupate bre?

  1. vlada kaže:

   Ne lupamo, nego su deci nametnuli pogresno resenje…

 2. Miroljub kaže:

  Gde mogu da se vide testovi, ne samo rešenja? Mnogima rešenja bez testova ne znače ništa.

 3. Goca kaže:

  Proverite pitanje br. 4 nije resenje pod 4 vec pod 3!

  1. andrija kaže:

   pitanje br.4 nije resenje 4,nego 3

 4. Slavica kaže:

  MOLIM nekoga KO JE UPUĆEN U PRIČU, sa argumentima da objasni, ja sam sada zbunjena u vezi 4. pitanja (jer ne mogu da vidim kako glasi pitanje) – šta 4, šta 3?
  Važno mi je, hvala unapred!

  1. Miroljub kaže:

   Očigledno da neki ne dozvoljavaju da vidimo zadatke – pitanja, već samo rešenja.Kao da se nečeg plaše.

   1. Ana kaže:

    Ocigledno da ministarstvo “pametuje”. Razumem sto nisu hteli da objavljuju dok se ne zavrsi ispit, kao da ne unose pometnju, mada mislim da su mogli. Ali da i sada kada su testovi zavrseni ne objavljuju to je izivljavanje! Kome bi to sad naskodilo?!

  2. Mario kaže:

   Štamparska greška u zbirci. Ministarstvo prosvete kaže. Oni sa tom zbirkom nwmaju ništa

   1. Marina kaže:

    kako nemaju nista sa tim, kad je kao AUTOR pomenute zbirke naveden i Dr Srdjan Verbic, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja odnostno aktuelni MINISTAR PROSVETE i Mr Snezana Parezanovic Ristic takodje iz MInistarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja

    1. Jasna kaže:

     A Verbić je FIZIČAR! A greška je u zadatku iz fizike. A na mesto ministra je došao iz ZUOV-a. A na MONDO.RS piše da su iz Zavoda rekli da je tehnička greška, tj. da je u zbirci drugačiji raspored slika i da se jedna linija ne vidi – a to nije tačno, ISTE su slike.
     E to sad nije bitno, ali je bitno jer pokazuje da LAŽU! I još kažu da su nastavnici morali da upozore decu na propust u zbirci. I još zaključuju da “deca koja su učila sama i deca koja su učila napamet” su pogrešila!!!
     Zaključak:
     1. Autori profesori i doktori iz ministarstva – NISU KRIVI
     2. Zavod koji je pravio zbirke – NIJE KRIV
     3. – Nastavnici fizike (trebalo je da upozore na grešku u zbirci) – NISU KRIVI
     Učenici koji su učili sami i učenici koji su učili napamet (oba “tipa” učenika, obratite pažnju!!!) – KRIVI su. Niko im to ne uzima za zlo, jer deca su, ali neće im se ni uvažiti bodovi!.
     E tako. Kao što je bilo na takmičenjima iz srpskog, biologije, itd, tako je i na završnom ispitu. A SVI SU PRIMILI SVOJE PLATE za posao koji NE rade kako treba.
     Gde su udruženja roditelja i NVO da zaštite učenike koji JESU učili, jer da nisu učili ne bi zbirku ni videli!!!

 5. Tamara kaže:

  Zadatak boj 4 je problem ne zato sto nije tacno njegovo resenje na testu nego zato sto u zbirci koju je izdao zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja postoji zadatak na strani 95 pod brojem 379 u kome je slika 3 sa testa tacan rezultat zadatka u kome se takodje trazi paralelna veza.Ovo moze da proveri svako ko ima zbirku koju su sastavljali neki tamo doktori.To slobodno mogu da kazem jer sam zbog njihove greske bila navedena da pogresno odgovorim na testu.Jadno i zalosno ali verovala sam doktorima fizike.

  1. Slavica kaže:

   Hvala Tamara! Ako dobro razumem -Anonmus, Goca i Andrija misle da je greska u resenju, a ti kazes da je greska u zbirci. Znaci ipak treba da trazim uvid u test kod razrednog

 6. Roditelj kaže:

  Neka se neko oglasi iz ministarstva povodom spornog zadatka,da li ce se priznati 3 kao sto je i u zbirci!

 7. Anonimus kaže:

  Rešenje 4-og zadatka je pod 4, Jedino ta veza je bila paralelna od ponuđenih. Ukoliko je u zbirci zadataka za vežbu bilo greške to ne menja tačnost zadatka i sigurno da pogrešan odgovor ne može biti bodovan kao tačan. To se može shvatiti i kao pokušaj da se tim jednim zadatkom proveri da li svi slepo veruju u ono što pročitaju ili sami kritički razmišljaju, jer sigurno je da ih nastavnici nisu pogrešno učili kako da prepoznaju paralelnu vezu. Naravno, mnogo verovatnije je da je u pitanju samo greška u zbirci, što takođe nije razlog za sumnju u tačnost odgovora i validnost ovog ključa. Pogotovu nema smisla ubeđivati se kako je u zbirci odgovor bio pod brojem 3 jer je veoma lako moglo da se desi da su na testu jednostavno zamenili mesta dvema slikama. Ovo poslednje ipak mogu da potvrde jedino oni koji su imali uvid i u test i u zbirku.

  1. Sandra kaže:

   Molim Vas,
   to nas apsolutno ne treba da interesuje. Zavod je odgovoran za edukaciju nase dece preko ove Zbirke, a ujedno odgovoran za ovaj test. Moze samo da deci prizna i ovaj zadatak kao tacan. A ubuduce neka imaju bolje kontrole svojih idanja.

 8. Mario kaže:

  PSI LAJU KARAVANI PROLAZE!
  Ministarstvo se ograđuje,, zavod ne reaguje. Ko je vežbao i znao oDete koje je vežbalo zadatke i ako je znalo tačan odgovor na 4. pitanje iz fizike, kad je video rešenje nije više bio siguran u sebe te je to netačno rešenje prihvatio kao tačno jer su ga pisali dr,mr.
  Možda Trojanski konj ustvari iz Proje. Možda je štamparska greška.

  1. Marina kaže:

   Ministarstvo bi moralo da prihvati odgovornost za zvanicnu zbirku iz koje su deca ucila, posto se kao autori zbirkena strani 142. navode i akuelni ministar prosvete Dr Srdjan Verbic i Mr Setlanba Parezanovic Ristic takodje iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja.

 9. B. kaže:

  Prigovor na zadatak br. 4 se odbija zbog dopisa iz zavoda za vrednovanje …., po kome pod rednim brojem 4 odgovor trazi strogi odgovor. Naravucenije ne veruj njihovoj zbirci vec samo sebi. Pa odakle deca da uce a da je 100 posto tacno? Dal treba da roditelji budu profesori pa da prethodno provere zbirku da je sve tacno pa da daju deci. 20.o6.2016. Dan za zalbe.

 10. Marina kaže:

  Znam da se ponavljam ali moram jos jednom da naglasim da je SRAMOTA za Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja da se ogradi od necega u cijoj izradi su kao AUTORI (strana 143) ucestvovali i AKTUELNI MINISTAR PROSVETE, DR SRDJAN VERBIC I MR SNEZANA PAREZANOVIC RISTIC takodje iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja, a da ne pricamo kolika je sramota da im promakne greska kao da zbirka ima deset hiljada zadataka a ne 450 i kao da nisu imali dovoljno vremena da je detaljno prekontrolisu. Vrlo neozbiljno i neprofesionalno odradjeno.

 11. Uživo prenos kaže:

  Problem je što ne postoji neka veća povezanost između nastavnika u Srbiji (pa i između nastavnika i učenika) pa da svi lepo budu obavešteni o greškama koje su se javile.
  Primećujem da je mnogo nastavnika i učitelja angažovano na internetu i da pokušavaju nešto da promeni, ali kako to nije sistemski rešeno…postoje i mnogo nastavnika i učitelja, koje jednostavno nije briga. Ja sam imao sreću da imam korektne predavače, koji me nisu sputavali, ali sam ipak sam, svojim radom, sve postigao.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama