РТС: Дечаку из Крагујевца позлило на путу од куће до школе, претпоставља се да је узео лекове

Анализе крви деветогодишњег дечака из Крагујевца којем је у четвртак позлило на путу између куће и школе, показале су да није позитиван на амфетамин и екстази, потврђено је РТС-у у полицијској управи у Крагујевцу. Утврђено је да је дечак позитиван на опијате.

Према информацијама које су Министарству просвете достављене од директора школе, ученику четвртог разреда позлило је на путу од куће до школе, што су приметили ученици који су били у близини и који су замолили одраслу особу да њиховог друга доведе до школе.

Школа је одмах позвала хитну помоћ, обавестила родитеље и полицију. Дечак је збринут и лекари брину о његовом здрављу.

У Универзитетском клиничком центру, у којем се дечак налаз, кажу да је тренутно на лечењу у јединици интензивне неге Педијатријске клинике. Његово здравствено стање је стабилно и није животно угрожен.

Крагујевачка полиција интензивно ради на утврђивању свих околности како је дете дошло до супстанци које у себи садрже опијате. Претпоставља се да је реч о лековима.

Полиција је обавила разговор са више особа које су потврдиле да нису виделе да је било ко детету дао бомбоне или таблете.

Извор: РТС