Rus poklanja bogatstvo, ne želi da pokvari decu

21 maja, 2016

Suvlasnik konzorcijuma Alfa grup, 52-godišnji milijarder Mihail Fridman izjavio je da necće ostaviti bogatstvo deci, već će ga dati u dobrotvorne svrhe.
“Ne volim da dajem javna obećanja ove vrste, ali mogu reći da sam doneo odluku — moje bogatstvo će otići u dobrotvorne svrhe. Najgore što bih mogao uraditi za svoju decu je da im predam veliku sumu novca“, naveo je biznismen u sali na sednici „Forbs klub“.
Smatra da njegova deca mogu samostalno imati uspešnu karijeru. Po njegovim rečima, ne planira da ih uključi u poslovanje „Alfa grupe“. Osim toga, on ne želi da njegova deca — recimo, njegova starija ćerka, 22-godišnja Lora — postanu preokupacija ljudima koji imaju loše namere.
Prema rečima Fridmana, istu takvu odluku su doneli i njegovi poslovni partneri.
Kako je saopštio Forbs, Mihail Fridman ima četvoro dece — Loru Fridman (rođenu 1993. godine), Katju Fridman (rođenu 1996. godine), Aleksandra Oželjskog (rođenog 2000. godine) i Nika Oželjskog (rođenog 2006. godine). Na listi najbogatijih naslednika ruskih milijardera za 2016. godinu oni se nalaze na 10. mesto, svakom od njih pripada po 3,3 milijarde dolara.
Američka verzija magazina Forbs je u 2015. godini procenio bogatstvo Fridmana u visini od 14,6 milijardi dolara, zbog čega je zauzeo 68. mesto u svetu po bogatstvu. Na Forbsovoj listi nabjogatijih Rusa Fridman se nalazi na drugom mestu.
 
Izvor:b92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama