Рус поклања богатство, не жели да поквари децу

21 маја, 2016

Сувласник конзорцијума Алфа груп, 52-годишњи милијардер Михаил Фридман изјавио је да нецће оставити богатство деци, већ ће га дати у добротворне сврхе.
“Не волим да дајем јавна обец́ања ове врсте, али могу рећи да сам донео одлуку — моје богатство ће отићи у добротворне сврхе. Најгоре што бих могао урадити за своју децу је да им предам велику суму новца“, навео је бизнисмен у сали на седници „Форбс клуб“.
Сматра да његова деца могу самостално имати успешну каријеру. По његовим речима, не планира да их укључи у пословање „Алфа групе“. Осим тога, он не жели да његова деца — рецимо, његова старија ћерка, 22-годишња Лора — постану преокупација људима који имају лоше намере.
Према речима Фридмана, исту такву одлуку су донели и његови пословни партнери.
Како је саопштио Форбс, Михаил Фридман има четворо деце — Лору Фридман (рођену 1993. године), Катју Фридман (рођену 1996. године), Александра Ожељског (рођеног 2000. године) и Ника Ожељског (рођеног 2006. године). На листи најбогатијих наследника руских милијардера за 2016. годину они се налазе на 10. место, сваком од њих припада по 3,3 милијарде долара.
Америчка верзија магазина Форбс је у 2015. години проценио богатство Фридмана у висини од 14,6 милијарди долара, због чега је заузео 68. место у свету по богатству. На Форбсовој листи набјогатијих Руса Фридман се налази на другом месту.
 
Извор:b92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама