Ružić će “uskoro” članovima Kriznog štaba predložiti model nastave u novoj školskoj godini

6 avgusta, 2021

Ružić: Škole mogu samo da obaveste roditelje o potencijalnim modelima vakcinacije, vakcinisano 50 odsto prosvetara

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je do danas oko 50 odsto zaposlenih u prosveti vakcinisano protiv korona virusa i najavio da će pre odluke o načinu izvodjenja nastave od 1. septembra biti sprovedene “temeljne analize” rizika po zdravlje, pre svega, dece, ali i svih zaposlenih u obrazovno-vaspitnom sistemu.

Ružić je naveo da će “uskoro” članovima Kriznog štaba predložiti model nastave u novoj školskoj godini.

“Najvažniji cilj nam je očuvanje zdravlja čitavog stanovništva, a za to je, pa i za sve druge oblasti kao što je i način obrazovanja, jedan od uslova da se u što većem broju vakcinišemo”, naveo je Ružić a prenelo Ministarstvo prosvete.

Dodao je da je namera jučerašnjeg dopisa školama u Srbiji bila “isključivo u funkciji informisanja o značaju vakcinacije i preporukama struke, a ne da poziva na obaveznost vakcinacije”.

“Tako škole mogu samo da kroz nastavnička veća, savete roditelja iskoriste mogućnost da obaveste roditelje o potencijalnim modelima vakcinacije i o tome razgovaraju, a posebno je to važno, s obzirom na činjenicu da u javnosti kruže puno dezinformacija koje usporavaju našu borbu protiv virusa kovid 19”, naveo je ministar.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Ružić će “uskoro” članovima Kriznog štaba predložiti model nastave u novoj školskoj godini

 1. Zoki kaže:

  Pa sa tv samo pretnje i panika od 5 osoba.. zasto se ministarstvo prosvete ne izjasni.. ima roditelja koji zive pod kiriju, dosli preseli li se zbog dece.. ako ce ici u skoli kao za vreme hitlera mada je tada i bolje bilo nek zaborave, nisu deca misevi, nek se izjasni ministarstvo

 2. Sasa kaže:

  Da biste nesto sproveli i nalozili, trebali bi prvio da budete strucni za tako nesto… druga stvar, da biste predlozili eksperimentalnu invanzivnu metodu prema deci, koja nikako nisu ugrozena niti su prenosioci, uz dodatno upozorenje zdravstvenim radnicima od strane ALIMS-a o dodatnim mogucim posledicama te invanzivne procedure, morali biste da imate neki dokaz o bezbednosti primene takve metode. U suprotnom, svako nametanje takvih stvari, a pogotovo razdvajanje dece (sto predlaze drKon sto moze da se podvede pod zlocin protiv covecnosti), je potpuno neozbiljno i neodgovorno. Ko ce biti odgovoran u slucaju stetnih posledica? Vi? Skola? Krizni stab? Ili roditelj koji je potpisao saglasnost da pristaje na takvu ucenu?

 3. Šiz kaže:

  Još jedan šizoje.

  Ljudi, sve ovo na ‘ignore’ opciju. Totalni ignore svega što dolazi s vrha piramide ludila. Tada neće imati nikakvu moć.

 4. Vladimir kaže:

  Školske 2009/10 sam dobio uputstvo od direktora da sazovem roditeljski sastanak i da im pročitam pismo ministarstva zdravlja i prosvete. Sadržaj pisma je podsticao roditelje da vakcinišu decu vakcinom protiv virusa H1N1 (svinjskog gripa).
  I tada mi se nije svidela ta obaveza i obavio sam je formalno. Danas mi je potpuno jasno da su škole i prosvetni radnici tada zloupotrebljeni za propagandu za prljavu aktivnost, za koju je kasnije dokazano na sudu da je prevara, kojom političari i epidemiolozi zarađuju od NOVARTISA, ne obazirući se na posledice po zdravlje dece.
  Ovo je zločin najvišeg mogućeg nivoa. U ovom sadašnjem pokušaju da se bez dokazane potrebe opet vakcinišu deca opet učestvuju isti ljudi, na primer dr Kon.
  Stvorenje koje je nameće vakcinisanje učenika od 6 razreda (mala još uvek slabašna deca) se ne može nazvati čovekom.

 5. Nastavnica i majka kaže:

  Muž i ja smo vakcinisani. Moj sin, star 12 godina, ima 35 kg. Koje potencijalne rizike ja, kao roditelj, treba da preuzmem na svoju odgovornost po pitanju razvoja deteta? Na osnovu kojih dokaza da verujem da je bilo koja vakcina bezbedna za dete u razvoju? Koje argumente da upotrebim da preporučim roditeljima vršnjaka da bezpogovorno veruju i instant vakcinišu decu ako im žele normalno školovanje i detinjstvo? Pritom, u tom uzrastu su velike razlike između petaka i osmaka. A svrstani su u isti koš nekakvim odobrenjem SZO. Obzirom da radim u osnovnoj školi, videla sam da je većina u kolektivu preležala kovid (ili sumnja da jeste), ali đaci nisu oboljevali, niko nije imao ozbiljne simptome. Čemu onda ovi zahtevi za obaveznom vakcinacijom? Apsurdno je rizikovati zdrav razvoj ni zbog čega.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama