Ružić: Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta, deca pokazala visok stepen discipline do sada

17 januara, 2022

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas na RTS da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji.

On je ponovio da u Vojvodini nastava za osnovce počinje danas i to po prvom modelu, neposredno, dok će srednjoškolci preći na kombinovani model nastave, podeljeni u grupe.

„U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polugodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave Tim za škole odlučuje na nedeljnom nivou”, kazao je Ružić, prenosi Tanjug.

Kako tvrdi ministar, razloga za odlaganje početka drugog polugodišta nema, jer je do 11. januara, udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

„Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih komplikacija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja”, rekao je Ružić.

Na sastanku Tima za škole, kao i u dopisu koji je prošle nedelje poslat školama u Vojvodini, istaknuto je i da se mora voditi računa o strogom poštovanju mera. Ministar je dodao da su deca dosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama