Ружић: Пратимо ситуацију, за сада без преласка на онлајн школску наставу

31 октобра, 2020

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Бранко Ружић изјавио је да за сада нема разлога да се с комбиноване пређе на онлајн наставу, наводећи да ће се пратити ситуација са епидемијом корона вируса и да ће се у договору са кризним штабом доносити одлуке.


Ружић је на Машинском факултету рекао да се подаци разматрају на дневном нивоу, те да у 11 управних округа у Србији корона није ушла у образовни систем, а да је у Београду у октобру само 0,024 одсто ученика или студената добило корону.

“Ти резултати говоре да смо направили добру брану и да смо мерама одговорили на изазов, али свакако смо алармирани ситуацијом у окружењу, као и у развијеним земљама западне Европе”, рекао је Ружић и додао да ће се ситуација и даље пратити и доносити одговарајуће одлуке.

Улагање у науку је кичма развоја сваког друштва

“Научно-технолошки напредак и улагање у науку кичма је развоја сваког друштва”, изјавио је министар за просвету, науку и технолшки развој Србије Бранко Ружић.

Ружић је, на свечаности поводом дана Машинског факултета у Београду, истакао да су темељи образовања у тој области постављени још 1863. године када је Универзитет у Београду донео одлуку о увођењу машинских предмета.

Он је честитао Машинском факултету 72 године рада и приметио да машинске инжењере школоване у Србији траже широм света.

Наводећи да је пандемија ковида-19 увела неке “нове реалности” у образовање и променила парадигму учења, Ружић је указао да се преко ноћи прешло на онлајн платформе и да је држава успела брзо да одреагује.

Подсетивши на експозе премијерке Ане Брнабић, рекао је да ће се радити на томе да се створе услови да се експерти врате у земљу.

“Сматрам да су и претходне владе доста покренуле, али доста тога имамо и да завршимо”, рекао је Ружић.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Ружић: Пратимо ситуацију, за сада без преласка на онлајн школску наставу"

  1. Jecka каже:

    Ma taman posla!!!Sacekajte da dosta dece oboli,malo je 300!!!A kad napunimo bolnice onda cemo decu i po kucama da lecimo,naravno sami!!!Pu bre!!!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама