Ružić: Pratimo situaciju, za sada bez prelaska na onlajn školsku nastavu

31 oktobra, 2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je da za sada nema razloga da se s kombinovane pređe na onlajn nastavu, navodeći da će se pratiti situacija sa epidemijom korona virusa i da će se u dogovoru sa kriznim štabom donositi odluke.


Ružić je na Mašinskom fakultetu rekao da se podaci razmatraju na dnevnom nivou, te da u 11 upravnih okruga u Srbiji korona nije ušla u obrazovni sistem, a da je u Beogradu u oktobru samo 0,024 odsto učenika ili studenata dobilo koronu.

“Ti rezultati govore da smo napravili dobru branu i da smo merama odgovorili na izazov, ali svakako smo alarmirani situacijom u okruženju, kao i u razvijenim zemljama zapadne Evrope”, rekao je Ružić i dodao da će se situacija i dalje pratiti i donositi odgovarajuće odluke.

Ulaganje u nauku je kičma razvoja svakog društva

“Naučno-tehnološki napredak i ulaganje u nauku kičma je razvoja svakog društva”, izjavio je ministar za prosvetu, nauku i tehnolški razvoj Srbije Branko Ružić.

Ružić je, na svečanosti povodom dana Mašinskog fakulteta u Beogradu, istakao da su temelji obrazovanja u toj oblasti postavljeni još 1863. godine kada je Univerzitet u Beogradu doneo odluku o uvođenju mašinskih predmeta.

On je čestitao Mašinskom fakultetu 72 godine rada i primetio da mašinske inženjere školovane u Srbiji traže širom sveta.

Navodeći da je pandemija kovida-19 uvela neke “nove realnosti” u obrazovanje i promenila paradigmu učenja, Ružić je ukazao da se preko noći prešlo na onlajn platforme i da je država uspela brzo da odreaguje.

Podsetivši na ekspoze premijerke Ane Brnabić, rekao je da će se raditi na tome da se stvore uslovi da se eksperti vrate u zemlju.

“Smatram da su i prethodne vlade dosta pokrenule, ali dosta toga imamo i da završimo”, rekao je Ružić.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić: Pratimo situaciju, za sada bez prelaska na onlajn školsku nastavu"

  1. Jecka kaže:

    Ma taman posla!!!Sacekajte da dosta dece oboli,malo je 300!!!A kad napunimo bolnice onda cemo decu i po kucama da lecimo,naravno sami!!!Pu bre!!!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama