Ružić: Razloga za produžavanje raspusta nema, epidemiološka situacija u školama nikad bolja

25 novembra, 2021

Još nije poznato kada će biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa na kojoj bi trebalo da bude odlučeno da li će zimski raspust za đake biti produžen. Ministar prosvete smatra da razloga za produžavanje raspusta za sada nema.

Ružić, takođe, nije upoznat sa terminom održavanja Kriznog štaba.

„Za sada je jedino izvesno ono što propisuje kalendar kad je u pitanju početak raspusta. Epidemiološka situacija u školama nikada nije bila bolja – ima samo oko 0,7 zaraženih koronavirusom, i gledano sa te strane nema potrebe da raspust počne ranije“, rekao je Ružić za Nova. Ipak, naglašava on, Krizni štab može da donese drugačiju odluku nakon što bude uzeo u razmatranje celu epidemiološku situaciju.

„Što se tiče male mature, ne postoji razlog za njeno pomeranje. Čak i ako raspust bude bio produžen dodatni period, on neće mesec ili dva, nego kraće, i to će moći da se nadoknadi“, rekao je Ružić.

Podsećamo, prema najavama medija, upravo bi produžavanje raspusta i kovid propusnice trebalo da budu tema na idućoj sednici Štaba. Ipak, Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, u izjavi za Novu, podseća da je već bio produžen jesenji raspust i da su to dani koje treba nadoknaditi.

„Imamo već za nadoknadu tri dana, toliko je produžen jesenji raspust“, podseća Janković. Ona smatra da bi cilj trebalo da bude da se na raspust ode po zvaničnom planu i da on traje od 31. decembra do 24. januara.

Izvor: Nova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić: Razloga za produžavanje raspusta nema, epidemiološka situacija u školama nikad bolja"

  1. Jole kaže:

    Da li ćemo mi roditelji, građani ove zemlje ikada dobiti prave, realne informacije? Ok, ako treba ranije na raspust, ali zašto se samo škole zatvaraju, dok rasprodaje i novogodišnja euforija se zahuktava? Šta je sa firmama, kako one rade punom parom?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama